Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin. Din păcate, mulți cripto-entuziaști au subliniat că popularitatea criptomonedelor este încă foarte scăzută.

Protestele din Hong Kong durează de mai mult de patru luni. Au fost declanșate de un proiect de lege care permite extrădarea celor care au fost acuzați de infracțiuni să fie extrădați în China continentală pentru judecată. Oamenii au fost îngrijorați că independența judiciară a orașului ar putea fi în continuare erodată dacă un astfel de plan intră în vigoare.

Cumpara Bitcoin

Protestatarii din Hong Kong au blocat aeroportul orașului

Protestatarii din Hong Kong au ieșit pe străzi și weekendul trecut și au închis aeroportul orașului. În același timp, au fost înregistrate câteva conflicte violente cu poliția, ce au rezultat în protestatari răniți.

Activistul politic Chen Haotian a propus săptămâna trecută un așa-numit ”bank run”. El a îndemnat cetățenii din Hong Kong să își retragă toți banii în același timp din bănci pentru a provoca o criză economică.

Cripto-entuziaștii au considerat că o astfel de mișcare ar putea determina oamenii să investească în Bitcoin. Din păcate, utilizatorii de criptomonede locali au subliniat că popularitatea Bitcoin și a celorlalte criptomonede este încă foarte redusă.

Până la urmă, Hong Kong nu s-a confruntat cu un ”bank run”, iar prețul Bitcoin a fluctuat foarte puțin în ultimele zile. În prezent, criptomoneda se tranzacționează cu aproximativ 10.700$, o creștere de 600$ față de ziua de vineri.