Investitorii în cripto au suferit un an incredibil de tumultuos, dar în ciuda performanțelor slabe ale piețelor, există încă câteva strategii pe care investitorii le pot folosi pentru a face bani pe o piață slabă.
2017 a fost un an aproape magic pentru criptomonede, euforia și FOMO (teama de a pierde) au condus prețurile cripto la noi maxime în decembrie 2017.

Ce s-a întâmplat cu piața cripto în 2018?

Din păcate, acele vremuri au trecut. 2018 a dovedit că aproape toate metodele standard de a face bani din cripto s-au dovedit ineficiente. Anul acesta, singurele operațiuni profitabile au fost ”shorts” sau tranzacții swing cu timing impecabil.

Analiștii, managerii fondurilor speculative și aproape toți investitorii au prognozat că anul 2018 va fi anul câștigurilor de necrezut. Prognozele optimiste au fost bazate pe ICO-uri, lansări de rețele proprii, airdrops, contracte futures bazate pe cripto și investiții instituționale.

Toate acestea trebuiau să împingă prețul Bitcoin peste 20.000 de dolari și valoarea totală a pieței de la 1 la 4 trilioane de dolari.

Din păcate, realitatea s-a dovedit diferită. ICO-urile au fost afectate de demersurile de reglementare implementate de diferite guverne. Entuziasmul participanților s-a transformat în realism, astfel încât hype-ul a scăzut.

Majoritatea lansărilor de rețele de către altcoins s-au lovit de asemenea de dificultăți. Scăderea generală a prețurilor cripto au făcut ca airdrop-urile să nu fie așa de profitabile pe cât se așteptau speculanții.

Contractele futures lansate în decembrie 2017 au demonstrat un efect contrar celui așteptat. Prin deturnarea investițiilor instituționale pe piața de derivative, Bitcoin nu a beneficiat de imboldul așteptat. Dimpotrivă, mișcările de tip ”short” au împins în jos prețurile pentru BTC și Ethereum.

Strategii profitabile indiferent de evoluția pieței

Indiferent de evoluția prețurilor cripto, parteneriatele și adoptarea blockchain vor continua. Exchange-urile vor rămâne deschise și lumea va continua să se transforme.
Mai jos vom discuta trei strategii pe care investitorii le-ar putea adopta în timp ce așteaptă o inversare a trendurilor.

Strategia 1: Investiții pe termen lung în startup-urile cripto

Este posibil ca investitorii să fie nevoiți să-și reajusteze așteptările și să aloce un anumit procent din portofoliu opțiunilor pe termen lung. Bineînțeles, piața cripto evoluează rapid, cu risc ridicat și, eventual, mai potrivită pentru speculanți. Totuși, o mică selecție de tokenuri ce necesită timp de așteptare de 2-5 ani ar putea să nu fie cea mai rea idee.

Pentru a combate volatiliatea, cele mai bune opțiuni sunt proiectele cripto ce au strategii și parteneriate deja stabilite cu actori importanți. Exemple în acest sens sunt IOTA, Ripple (XRP), GoByte (GBX), IOST și Stellar Lumens (XLM).

În prezent

IOTA are parteneriate cu Volkswagen, Bosch, Fujitsu și DNB ASA. Ripple (XRP), cu toate că este controversat în cele mai multe cercuri, rămâne o criptomonedă de top 5, cu parteneriate puternice și cazuri multiple de utilizare la nivel mondial.

IOST dezvoltă o infrastructură de tip blockchain care servește drept soluție împotriva problemele de scalabilitate cu care se confruntă în mod obișnuit Ethereum și Bitcoin. Blockchain-ul lor este pe deplin capabil să îndeplinească nevoile la nivel de întreprindere, de care o companie ca Amazon sau AliBaba ar putea avea nevoie. Concomitent au și o gamă impresionantă de investitori și parteneriate. În prezent, prețul IOST este probabil cel mai atractiv din anul 2017.

Rețeaua GoByte a colaborat cu iVend și este bine poziționată pentru sectorul de plăți cu cripto în creștere. În prezent, veniturile obținute din comerțul electronic și prelucrarea plăților mobile gravitează în jurul valorii de 530 miliarde dolari, iar sectorul este așteptat să crească până la 886 miliarde dolari până în 2021.

Stellar Lumens este destul de similar cu Ripple (XRP), cu excepția faptului că este mai puțin centralizat, are propriul exchange și a lansat recent un schimb descentralizat. Stellar Lumens are, de asemenea, o serie de parteneriate impresionante cu IBM, Shift, Deloitte și Stripe pentru a numi doar câteva.

Strategia 2: Utilizarea roboților de tranzacționare

În loc să se concentreze asupra câștigurilor de la 50 la 100%, investitorii pot merge pe profituri mici. Ei pot lăsa roboții să facă toată munca grea.

Majoritatea criptomonedelor fluctuează cel puțin cu 1- 2 procente zilnic. Boții de tranzacționare se pot ocupa cu ușurință de aceste tranzacții, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

În prezent, Gekko, Zenbot și Crypto Trader sunt cele mai populare. Există și alte opțiuni noi apărute, precum Cryptohopper, Gunbot și Haasbot.

Strategia 3: Rularea unui Masternode pentru a maximiza veniturile și a acumula extra monede

Nodurile ca și strategii de profitabilitate, oferă posibilitatea de a câștiga venituri pasive sub formă de criptomonede în plus. Operatorii rămân de asemenea poziționați pentru a beneficia de aprecierea prețurilor tokenurilor utilizate ca mize.

Operarea unui masternode necesită o investiție inițială semnificativă, dar operatorii sunt răsplătiți cu recompense de bloc. Cele mai multe rețele oferă compensații de 5 până la 20% din recompensa de bloc. Acestea sunt destinate să ajute operatorii în acoperirea costului de rulare a nodului.

Investitorii inteligenți vor fi pregătiți pentru anul 2019 cu un plan de investiții pe mai multe niveluri

2018 a fost un an incredibil de dur pentru criptomonede. Dacă cineva nu a „scurtat” piața, este greu să se opună acestei observații. În timp ce analiștii de top sunt convinși că prețurile cripto vor crește semnificativ în 2019, anul acesta a relevat riscurile de a emite ipoteze optimiste.

Investitorii și traderii trebuie să adopte strategii pe multiple niveluri. Este recomandată păstrarea unei viziuni pe termen lung pentru acest sector.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII