Departamentul pentru apărare al Statelor Unite Agentia de Logistica susține că tehnologia blockchain are potențial “enorm” în efortul pentru ajutorarea victimelor calamităților naturale.
Agentia de Logistica a Departamentului de Apărare (DLA) a organizat o întrevedere luna aceasta pentru a înțelege aplicabilitatea tehnologiei blockchain. Autoritățile sunt interesate de modul în care s-ar fi putut utiliza “cu succes” tehnologia în situația din Puerto Rico. Insula a fost devastată de uraganul Maria în 2017.
Întrevederea a fost găzduită de Oficiul pentru Procesul de Continuă Dezvoltare (CPI).
“Potențialul este absolut enorm” a spus analistul CPI Elijah Londo, potrivit unui raport DLA al evenimentului.
“În discuțiile despre blockchain, veți auzi experți descriind tehnologia ca fiind un element ce va transforma tranzacțiile în mod similar cu cel în care internetul a schimbat modul de a comunica.”
În prezent, Agentia de Logistica monitorizează procesele
de natură logistică prin sisteme centralizate. Acestea îngreunează abilitatea membrilor de a fi sincronizați și de a primi informații actualizate în timp real. Cu ajutorul blockchain, agenția ar putea urmări transporturile din lanțul de aprovizionare în timp real, menționează raportul.
“(În eforturile de ajutorare) Blockchain ar fi de un real ajutor. De la urmărirea specificațiilor materialelor din colete și până la primirea și încărcarea lor pe barje.”
a spus Marko Graham, directorul adjunct al unității de Construcții și Echipamente la Agentia de Logistica.
CPI încearcă să își îmbunătățească colaborarea atât cu Comandamentul de Transport SUA cât și cu rețeaua Maersk. Aceasta are deja are un parteneriat cu IBM pentru construirea unei platforme de supply chain utilizând blockchain.
Analistul CPI a adăugat:
“Studiem tehnologia. Încercăm să aflăm cât mai multe despre ea, și despre ce spune industria despre ea, despre ce viitor va avea, rolul din supply chain, cum se poate integra în alte industrii. Încercăm să fim pro-activi.”
Posibilele aplicații ale tehnologiei sunt studiate și de către alte instituții de stat americane, precum Homeland Security. HS a oferit granturi de până la 800.000$ celor dispuși să dezvolte sisteme bazate pe blockchain pentru a preveni utilizarea de documente falsificate.
Anul trecut, ramura pentru inovații a marinei militare americane a dezvăluit planuri de testare a tehnologiei pentru siguranța sistemelor lor de manufacturare.