BTC depășește aurul în volumul de tranzacții OTC

BTC depășește aurul în volum de tranzacții în 2018 – conform statisticilor raportate de instituțiile ce oferă servicii Over-the-counter (OTC).

Cercetătorul cripto Nic Carter subliniază că această statistică ia în calcul inclusiv scăderea majoră de preț prin care trece Bitcoin.

În conformitate cu rapoartele transmise de London bullion market (LBMA), care include HSBC, ICBC Standard Bank, JP Morgan, Scotiabank și UBS, volumul de tranzacții pentru aur OTC a fost de 446 miliarde în 2018.

Prin comparație, departamentele OTC au tranzacționat deja 848 miliarde dolari în Bitcoin (conform datelor puse la dispoziție de Coin Metrics).

LBMA

gestionează 70% din volumul global de aur OTC. Aceasta înseamnă că, per ansamblu, BTC depășește aurul în volum de tranzacții OTC preconizat pentru tot anul 2018.

Carter a explicat:

”Estimăm în mod conservator piața mondială de aur, supravegheată de LBMA, la 70% din volumele globale be baza statisticilor de compensare publicate. Volumul net total al decontării reglementate a auruluieste estimat la 446 de miliarde de euro pentru 2018 (pe baza datelor de 6 luni). Conservator, (estimări ajustate), Bitcoin a înregistrat 848 de miliarde de dolari în acest an și este pe punctul de a ajunge la 1,38 trilioane $. Așadar, Bitcoin a depășit lejer piața aurului OTC în volumele de decontare”

Statistica oferită de Carter nu include Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Cardano, Litecoin și alte
criptomonede majore.

Ethereum de exemplu înregistrează de două ori mai multe tranzacții zilnice pe piețele OTC față de BTC. Acestea însă au valoare mai mică.

Discrepanța semnificativă a BTC față de aur pe piețele OTC demonstrează că instituțiile au început să conștientizeze avantajele pe care Bitcoin le are față de aur.

BTC poate fi adoptat mai ușor ca mijloc de schimb și sistem de stocare a valorilor deoarece este fungibil, are lichiditate mare și este ușor de transportat.

Care sunt piedicile cu care se confruntă Bitcoin față de aur?

Nikolaos Panigirtzoglou, senior analyst la JPMorgan, a declarat în decembrie 2017 că BTC poate depăși aurul. Asta dacă sunt introduse instrumente financiare reglementate pe piețele din SUA. Analistul menționează necesitatea apariției futures și ETF, care să atragă investitorii de pe piețele financiare clasice.

”În ansamblu, introducerea potențială a contractelor futures bitcoin are potențialul de a ridica criptomonedele la o clasă de active emergente. Valoarea acestei noi clase de active depinde de acceptarea sa ca sistem de stocarea valorii și ca mijloc de plată. Comparate cu alte valori, cum ar fi aurul, criptomonedele au potențialul de a continua să crească”.

Cosmin Matei

Postari recente

Soccer Team Owner – proiect de finanțare a echipelor de fotbal spaniole din divizia a treia

Un grup de antreprenori și suporteri au lansat un proiect cripto de finanțare a echipelor din divizia a treia spaniolă.… Citeste mai mult

7 minute

Sinteza cripto 12 Decembrie – Piața dark web rusească Hydra planifică un ICO – Banca cripto SEBA se extinde în nouă țări

BitMEX adaugă suport pentru adresele SegWit Platforma BitMEX a adăugat suport pentru adresele native SegWit pentru retrageri de bitcoin. Compania… Citeste mai mult

14 ore

Firma franceză Napoleon AM lansează un fond Bitcoin reglementat

Firma de administrare a activelor din Paris, Napoleon AM, a anunțat lansarea unui fond Bitcoin reglementat (BTC), Napoleon Bitcoin Fund.… Citeste mai mult

20 de ore

Interesul pentru Ethereum relevat de Google Trends arata scăderi de 96%

La doi ani după ce a atins nivelul maxim, căutările pe Google ale termenului Ethereum au scăzut cu 96%. În… Citeste mai mult

23 de ore

Un român implicat în schema Ponzi BitClub Network

Autoritățile americane au arestat cinci persoane acuzate de o schemă Ponzi bazată pe criptomonede denumită BitClub Network. Românul Silviu Cătălin… Citeste mai mult

24 de ore

Jack Dorsey dorește să descentralizeze Twitter

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a dezvăluit că vrea să creeze un standard deschis pentru platforme social media descentralizate. Obiectivul va… Citeste mai mult

o zi