Dacă pandemia a adus vreun beneficiu, acesta a fost mai mult timp liber pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii și tineri. Când școlile și facultățile sunt închise, iar activitățile sociale sunt limitate, majoritatea dintre ei au optat pentru a se juca pe calculator. Un raport al companiei telecom Verizon a afirmat că platformele de jocuri online au înregistrat o creștere de 75% a traficului de la declanșarea pandemiei.
Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!
Industria jocurilor crește atât de rapid, analiștii apreciază că va ajunge la peste 300 de miliarde de dolari până în 2025. Cu miliarde de dolari în profit și peste 2,5 miliarde de jucători din întreaga lume, este clar că nu va dispărea prea curând.
Surse diferite de venituri
Pe lângă creșterea consistentă și impresionantă a industriei, este interesant de menționat că în ultima perioadă a existat o schimbare a surselor de venituri în spațiul de jocuri. Până acum doi ani, majoritatea banilor se câștigau din vânzarea de jocuri, dar astăzi veniturile sale provin din surse diferite.
Jocurile video online gratuite, precum Fortnite și Apex Legends, s-au dovedit extrem de profitabile. De ce? Pentru ca jucătorii sunt dispuși să plătească foarte mulți bani pentru a achiziționa articole din joc, precum mașini, arme sau ținute pentru personaje.
De exemplu, din veniturile Fortnite de 1,8 miliarde de dolari înregistrate în 2019, peste un miliard a fost generat prin vânzarea de articole din joc.
Așadar, există numeroase metode de a cheltui bani chiar și pentru jocuri gratuite – întrebarea este, cum se pot câștiga bani?
Cum să câștigi bani din gaming?
O soluție ar fi streaming-ul – jucătorii buni au opțiunea de a-și înregistra sesiunile (live sau nu) și a de câștiga bani din abonamente de vizualizare sau sponsori. Nu este însă o opțiune ușoară, iar concurența este extrem de mare.
O altă soluție apărută în ultimii ani sunt jocurile bazate pe blockchain. Acestea utilizează diferite niveluri de descentralizare ca parte a mecanicii lor. Prin tokenizarea gameplay-ului și a contractelor inteligente, acestea oferă adevărata proprietate asupra articolelor digitale. Tehnologia blockchain permite, de asemenea, interoperabilitatea între jocuri, o economie bazată pe jucători și modele de jocuri în care toată lumea câștigă.
De cele mai multe ori, jocurile blockchain includ așa numitele tokenuri non-fungibile – active digitale unice, ce pot fi obținute de orice jucător și tranzacționate ulterior pe piețe specializate.
De exemplu, în mai 2019, o mașină de curse din jocul F1 Delta Times a fost vândută cu echivalentul a peste 100.000$. O parcela de pămât virtual din jocul Decentraland a fost vândută cu echivalentul a peste 80.000$.
Așadar, Cum să câștigi bani din gaming? Jocurile blockchain oferă oportunități financiare deosebit de avantajoase pentru gamerii pasionați. În fond, dacă tot petrec mai mult de 7 ore pe zi jucându-se, de ce să nu facă și bani din asta?