Custodia cripto – Ce este ╚Öi de ce sa o folosim?

├Än lumea monedelor digitale, o cheie privat─â uitat─â ├«nseamn─â pierderea definitiv─â a criptomonedelor de╚Ťinute. Un portofel compromis genereaz─â o situa╚Ťie similar─â. Solu╚Ťiile de custodie cripto ├«ncearc─â s─â rezolve aceast─â problem─â, mai ales pentru investitorii care de╚Ťin cantit─â╚Ťi mari de criptomonede. Acestea sunt sisteme independente de stocare ╚Öi securitate a tokenurilor ╚Öi sunt ├«n general dedicate investitorilor institu╚Ťionali.

Custodia cripto asigura fondurile

Custodia cripto include, ├«n general, o combina╚Ťie de stocare la ÔÇťcaldÔÇŁ (portofele conectate la Internet, care permit tranzac╚Ťii) ╚Öi stocare la ÔÇťreceÔÇŁ sau offline. Acestea sunt accesate cu ajutorul unor chei private ╚Öi necesit─â de obicei mai multe semn─âturi pentru a realiza o tranzac╚Ťie. Custodia cripto este un serviciu similar cu cel al ├«nlocuirii cardului pierdut de c─âtre banca emitent─â. Fondurile r─âm├ón ├«n siguran╚Ť─â ├«n cazul ├«n care metoda de acces la ele este pierdut─â.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Custodia cripto este necesar─â deoarece, ├«n sistemul financiar tradi╚Ťional, legile prev─âd necesitatea unui custode calificat pentru fonduri. De exemplu, regulile SEC prev─âd c─â orice investitor institu╚Ťional care de╚Ťine peste 150.000$ ├«n active trebuie s─â se asigure c─â se afl─â sub controlul unui ÔÇ×custode calificatÔÇŁ.
Practic, pentru a facilita intrarea investitorilor institu╚Ťionali pe pia╚Ťa criptomonedelor, ecosistemul trebuie s─â le asigure condi╚Ťiile necesare pentru a opera. Una dintre aceste condi╚Ťii este existen╚Ťa unor servicii de custodie cripto calificate.

Cine ofer─â servicii de custodie cripto?

Compania Coinbase a fost printre primii juc─âtori majori care a ├«nceput s─â ofere servicii de custodie. Prin achizi╚Ťionarea brokerului Keystone Capital din California ╚Öi a furnizorului de servicii de custodie Xapo a ap─ârut Coinbase Custody. De asemenea, banca elve╚Ťian─â Vontobel a lansat un Digital Asset Vault care se adreseaz─â ╚Öi investitorilor institu╚Ťionali din spa╚Ťiul cripto.

Alte nume importante ce ofer─â servicii de custodie cripto sunt Anchorage ╚Öi Bakkt. Fidelity ╚Öi Gemini au lansat, de asemenea, oferte care sunt orientate c─âtre utilizatorii institu╚Ťionali.

├Än plus, ├«n decembrie 2019, Parlamentul Germaniei a adoptat o lege care va permite b─âncilor din ╚Ťar─â s─â v├ónd─â criptomonede ╚Öi s─â ofere servicii de custodie.

Principala dificultate ├«n dezvoltarea acestor servicii este lipsa de claritate legislativ─â cu privire la m─âsurile de securitate necesare pentru custodia cripto. Multe ╚Ť─âri lucreaz─â ├«ns─â la reglement─âri ├«n acest sens, ceea ce va permite apari╚Ťia a mai multor solu╚Ťii de acest tip.

Solu╚Ťiile de custodie cripto cresc ├«n popularitate, deoarece anali╚Ötii ╚Öi investitorii institu╚Ťionali le-au privit din ce ├«n ce mai mult ca o punte ├«ntre pia╚Ťa tradi╚Ťional─â a investi╚Ťiilor institu╚Ťionale ╚Öi spa╚Ťiul criptomonedelor.

Lista de custozi cripto.

Ike

Postari recente

Minecraft planific─â s─â lanseze tokenuri non-fungibile (NFT) anul acesta

Unul dintre cele mai populare jocuri din lume, Minecraft, va oferi propriile tokenuri non-fungibile (NFT)… Citeste mai mult

2 zile

Mastercard ajut─â b─âncile centrale s─â testeze virtual CBDC

Gigantul de pl─â╚Ťi Mastercard a lansat o platform─â care permite b─âncilor centrale s─â testeze func╚Ťionalitatea… Citeste mai mult

3 zile

├Ämprumuturile DeFi ÔÇô cum func╚Ťioneaz─â ╚Öi de ce sunt populare

Unul dintre sectoarele cu cre╚Ötere exploziv─â din ecosistemul cripto sunt ├«mprumuturile DeFi. Acestea permit de╚Ťin─âtorilor… Citeste mai mult

3 zile

Minerii Ethereum au câștigat 285 milioane de dolari din comisioane în august

Veniturile provenite din comisioanele de tranzac╚Ťii din re╚Ťeaua Ethereum au ajuns la peste 285,1 milioane… Citeste mai mult

3 zile

A fost lansat primul contract inteligent pe mainnet-ul Bitcoin

Dezvoltatorul BTCPay, Nicolas Dorier ╚Öi Fondatorul Suredbits, Chris Stewart, au lansat primul contract inteligent pe… Citeste mai mult

4 zile

Bitcoin va recupera doar dacă reușește să depășească 10.500$

├Än ultimele zile, pretul Bitcoin a ├«nregistrat o corec╚Ťie semnificativ─â de pre╚Ť, cobor├ónd p├ón─â la… Citeste mai mult

4 zile