Un membru al Parlamentului European, Eva Kaili, a declarat că băncile centrale au prea mult control asupra depozitelor populației. Parlamentarul grec a făcut declarațiile la evenimentul Ripple Regionals de la Londra săptămâna trecută.

Eva Kaili a declarat că a realizat că băncile centrale aveau prea mult control asupra fondurilor populației după criza datoriilor din Grecia.

Discuțiile de la eveniment s-au concentrat asupra modului în care Uniunea Europeană va reglementa blockchain și criptomonedele. Kaili a declarat, de asemenea, că tehnologia blockchain va pătrunde în toate sectoarele vieții:

„Prin natura ei, tehnologia blockchain nu recunoaște frontierele, […] Este de neoprit.”

De asemenea, Eva Kaili a avertizat publicul că

„Veți fi luați prin suprindere dacă nu încercați să o înțelegeți. Este necesar să îi vedeți potențialul. „

Parlamentarul grec a vorbit și despre avantajele pe care sistemele bazate pe blockchain le-ar putea aduce plăților transfrontaliere. Printre acestea se numără procesarea mai rapidă a tranzacțiilor și taxele mai mici decât sistemele financiare clasice.

„Dacă există beneficii pentru cetățenii europeni, nu există bănci care să ne împiedice să folosim [blockchain]”.

Eva Kaili, una dintre susținătoarele reglementărilor clare în ce privește blockchain și cripto

Kaili a fost o figură cheie în promovarea finanțării dezvoltării blockchain în Europa și a clarității în jurul reglementărilor. Imediat după ce a fost votată în Parlamentul European în 2014, ea a început să participe la evenimente legate de această tehnologie.

„Sunt de părere că, dacă nu avem o atitudine pozitivă, rezistența jucătorilor tradiționali va crește și ar putea ucide chiar și o tehnologie care are atâta potențial pozitiv”.

În mai 2018, Comisia pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European a adoptat o rezoluție scrisă de Eva Kaili, care a subliniat avantajele adoptării tehnologiei blockchain și a registrelor distribuite.

În decembrie 2017, Kaili susținut criptomonedele în cadrul unui dialog politic al Parlamentului European. Ea a afirmat că monedele digitale vor spori descentralizarea și vor face intermediarii mai puțin relevanți.