ING Bank a realizat un nou studiu statistic cu privire la criptomonede în 13 țări europene, SUA și Australia. Acesta a urmărit să stabilească gradul de educație al publicului cu privire la această industrie, precum și atitudinea partificpanților cu privire la viitorul criptomonedelor.
Conform studiului, Turcia, România și Polonia ocupă primele trei locuri în ce privește optiimismul cu privire la viitorul acestui nou sistem financiar.
De unde cumpar Bitcoin in Romania?
Turcii au exprimat sentimente pozitive în procent de 62%, iar românii s-au situat pe locul 2 cu 44%. Polonezii sunt optimiști cu privire la viitorul criptomonedelor în procent de 43%, în timp ce cei mai pesimiști s-au dovedit austriecii cu 13%.
Nivel de educație scăzut, optimism ridicat
Nivelul de educație în ce privește criptomonede este însă destul de scăzut – doar 13% dintre respondenți au răspuns corect la cele 5 întrebări care le-au evaluat gradul de cunoaștere.
De exemplu, 73% dintre participanții la statistică cred că criptomonedele sunt controlate de o autoritate centrală sau nu știu să răspundă.
Cu toate acestea, cei care nu știu prea multe despre criptomonede sunt cei mai optimiști. Când vine vorba despre rolul criptomonedelor ca viitor al sistemelor de plată și investițiilor online, cei cu un nivel avansat de educație cripto sunt mai puțin pozitivi. Doar 32% consideră că acest sistem de plată va fi adoptat în masă în viitor, în scădere cu trei procente față de studiul similar de anul trecut.
Per ansamblu, 35% dintre respondenți se aștepta ca valoarea criptomonedelor să crească în următoarele 12 luni.
Fără cripto pe social media
Una dintre descoperirile curioase a fost că europenii sunt foarte precauți cu privire la trimiterea de bani prin intermediul social media. Când au fost întrebați despre utilizarea Facebook, Twitter sau Instagram ca platformă pentru plăți, 66% dintre europeni au răspuns negativ. Chiar și în Turcia, utilizarea Facebook sau a altor social media pentru plăți are o rată de aprobare relativ scăzută, 43% dintre respondenți fiind contra ideii.
La studiul ING Bank au răspuns aproximativ 15.000 de persoane, câte 1000 din fiecare țară participantă.