Instituțiile financiare importante continuă să dezvolte proiecte bazate pe blockchain

Instituțiile financiare si bancare au o atitudine foarte rezervată față de criptomonede. Cu toate acestea majoritatea actorilor din acest sistem și-au manifestat entuziasmul față de tehnologia din spatele acestora.

Blockchain este un sistem ce permite dezvoltarea unei game largi de aplicații. Ele facilitează activitatea desfasurata de catre bănci și instituțiile financiare. Este un fapt demonstrat si de numărul în creștere al patentelor depuse de acestea.

JPMorgan Chase & Co a solicitat un nou brevet pentru un sistem care utilizează blockchain pentru gestionarea chitanțelor virtuale însoțite de active sau obligațiuni, potrivit unei cereri de brevet de invenție din partea US Patent Office and Trademark (USPTO) publicată în 19 iulie.

Noul brevet este intitulat “Sisteme și metode de gestionare a chitanțelor virtuale garantate cu active sau obligații pe un sistem distribuit”. Include o nouă formă a unei metode bazate pe blockchain pentru gestionarea chitanțelor virtuale, care vor lua forma unor tokenuri.

Documentul descrie “Certificate virtuale de depozit” sau “Încasări virtuale” ca “jetoane electronice garantate cu active sau obligațiuni”. Noua metodă ar folosi tehnologia registrelor distribuite (DLT)și blockchain în scopul urmăririi și transferului proprietății .

În mod similar, banca britanică Barclays a solicitat nu mai puțin de trei brevete pentru SUA ce sunt bazate pe tehnologia blockchain.

Unul dintre patente descrie practic un sistem similar cu criptomonedele stabile. Se va permite astfel clienților să depună fonduri în cont într-o anumită valută și să o retragă într-o altă monedă.

De asemenea, prin intermediul unor chei private, anumite autorități vor avea posibilitatea de a distruge istoricul asociat anumitor sume de bani. Asta ar sprijini procesele de gestionare a sumelor provenite din procesele de confiscare a veniturilor ilegale.

În continuare

Celalalte două patente se referă la utilizarea blockchain pentru realizarea verificării identității, aspect esențial în legislația KYC/AML. Practic, sistemul ar permite anumitor actori autorizați să confirme identitatea clienților fără a fi necesară verificarea directă a acestora. Se refera la bănci partenere sau comercianți confirmați.

Mai mult decât atât, utilizatorii s-ar putea înregistra în portofelele digitale din rețea cu o documentație minimă. Vor fi supuși doar unei verificări KYC unice, in functie de necesitați pentru a tranzacționa cu alți utilizatori care se ocupă de produse sau servicii restricționate.

În funcție de sensibilitatea acestor date, revendicările verificate ar putea fi de asemenea ascunse criptografic. Se asigură astfel că numai anumite entități pot accesa informațiile utilizatorilor prin intermediul rețelei.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$,… Citeste mai mult

15 ore

Binance margin trading

Săptămâna trecută, platforma Binance a lansat opțiunea de margin trading, extinzându-și serviciile oferite traderilor profesioniști. Serviciul este disponibil și pe… Citeste mai mult

19 ore

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

20 de ore

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

21 de ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

2 zile

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

2 zile