Potrivit revistei Forbes, în 2030 majoritatea adulților americani vor fi mileniali. Acestia nu au încredere în bănci și piețe bursiere traditionale. Numeroase studii statistice arată că generația născută în perioada 1981-1996 preferă noile tehnologii – milenialii prefera criptomonedele pentru combinația perfectă între inovație și descentralizare.
Cercetările realizate de firma Coldwell Banker, la care face referire Forbes, prezintă fenomenul denumit ”Marele transfer de avere”. În următorii 25 de ani, peste 68 de trilioane de dolari vor fi transferați către generația de mileniali americani. În următorii zece ani, această generație va fi dominantă în economia globală.
Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!
Milenialii au prins criza din 2008 – cea mai gravă prăbușire economică de la Marea Depresiune din anii 30. De la o vârstă fragedă, ei au văzut cum băncile și bursele au dus la prăbușirea economiei, iar redresarea acesteia s-a făcut pe baza taxelor plătite de populație.
Din acest motiv, majoritatea nu au încredere în aceste sisteme centralizate. În prezent, le folosesc deoarece nu au prea multe alternative.
Milenialii prefera criptomonedele
Cu toate acestea, 68% dintre mileniali ar fi încântați să spună adio băncilor pentru totdeauna și să treacă la sisteme noi de plată. De exemplu, la soluții potențiale de la Google, Apple, Amazon sau Facebook. Sau la criptomonede, sub rezerva reducerii volatilității acestora.
Potrivit unei companii independente de cercetare Provoke Insights, 43% dintre mileniali au mai multă încredere în criptomonede decât în piețele bursiere din SUA.
71% dintre cei ce nu au folosit Bitcoin până acum ar cumpăra în cazul în care statutul lor legal ar fi clarificat.
- Citeste si: Profilul statistic al utilizatorilor de Bitcoin
Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului pentru Servicii Financiare al Camerei Reprezentanților din SUA, 25% dintre tinerii investitori au deja criptomonede în portofoliu. Este vorba despre americani cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, care câștigă 100.000$ pe an sau dețin active de investiții de 50.000$.
Nativi digitali
Generația milenialilor s-a dezvoltat în cadrul evoluției digitale. Ei s-au maturizat în perioada în care internetul este disponibil oriunde, toată lumea își permite un smartphone sau un laptop și, desigur, apariția criptomonedelor.
Din această perspectivă, nu sunt interesați să investească în aur sau acțiuni neprofitabile. Ei știu că pot crea un portofel cripto în câteva clicuri și pot tranzacționa cu criptomonede 24/7, fără birocrație.
Criptomonedele le oferă o șansă de a multiplica investițiile și, în același timp, de a contribui la crearea unui nou sistem financiar – descentralizat și onest.