MIT Technology Review a publicat un articol pe 2 ianuarie 2019. Acesta susține că, tehnologia blockchain va fi integrată în industria financiară și nu numai.
Conform analizelor efectuate de specialiștii Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT):
”Multe proiecte inovative bazate pe blockchain sunt aproape de finalizare. 2019 este anul in care tehnologia blockchain va deveni în sfârșit ”normală””.
Articolul oferă de asemenea o istorie pe scurt a adopției blockchain, susținând că tehnologia a fost „o revoluție care trebuia să perturbe sistemul financiar global” în 2017. Din păcate, evoluția pieței cripto din 2018 a generat o scădere a entuziasmului public.
Cu toate acestea, multe instituții financiare și-au continuat proiectele de integrare a blockchain.
Cerere cripto
Ca un exemplu al transformării iminente a sectorului, MIT Technology Review citează planurile de viitor ale unor jucători importanți de pe Wall Street. Printre aceștia se numără bursa Intercontinental Exchange (ICE), proprietarul Bursei de Valori din New York (NYSE) și gigantul de investiții Fidelity, care au anunțat intrarea pe piața cripto în 2019.
Ofertele lor de infrastructură aprobate de autoritățile de reglementare reprezintă un punct de plecare major în sectorul financiar.
Un alt exemplu este îmbunătățirea tehnologiei smart contracts, care va permite utilizarea acesteia în mai multe contexte juridice.
Argumentul final al articolului este că această normalizare a tehnologiei și a sectorului va implica o remodelare semnificativă a ideologiei care a dat naștere criptomonedelor. La baza lor, criptomonedele au fost create ca mișcare antiguvernamentală iar acest trend va continua. Exemple în acest sens sunt criptomonedele naționale, indiferent că sunt bazate pe active reale sau nu.
MIT susține
de asemenea că instituțiile bancare devin interesate de explorarea tehnologiei blockchain. Directorul Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a făcut declarații în acest sens în toamna lui 2018. Ea a susținut că este necesară explorarea potențilului pentru criptomonedele stabile centralizate emise de băncile centrale (CBDC).
Așadar, specialiștii MIT concluzionează că după depășirea etapei de hype cu privire la tehnologie, vom avea oportunitatea de a observa integrarea blockchain în sistemele financiare.