Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 ÔÇô 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment online care si-a propus sa aduca idei si solutii pentru diferite aspecte ce tin de orase inteligente, cum ar fi: mobilitatea, digitalizarea, inteligen╚Ťa artificial─â, eficientizarea utililit─â╚Ťilor publice, regenerare urban─â, educa╚Ťie ╚Öi s─ân─âtate competitive, dezvoltarea economiei locale, sau securitatea informa╚Ťiilor.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Aceasta initiativa merita atentia noastra si este de aplaudat, iar in cele cinci zile de eveniment s-au atins foarte multe puncte relevante din aceasta discutie. Dar un subiect pare sa fi lipsit, aplicabilitatea tehnologiei blockchain ca si infrastructura de management a datelor generate si colecatate de orase inteligente.

Orase inteligente ÔÇô functionalitate

La fel ca un telefon smart, si un oras smart se bazeaza pe o multitudine de senzori interconectati care comunica constant informatii despre ce se intampla in oras. Idea din spate este ca datele pot fi folosite pentru a optimiza experienta cetatenilor care traiesc acolo. Dar dupa cum stim, datele private in mainile nepotrivite pot fi un lucru extrem de periculos. Iar aici este nevoie de o modalitate de incredere care sa minimizeze riscurile asociate.

De aici si subiectul celui mai nou episod din ÔÇťInternetului i-au Crescut BaniÔÇŁ, care incepe prin a prezenta ce este si ce trebuie sa rezolve un oras inteligent, apoi intra in problema securitatii si a confidentialitatii datelor personale. Astfel explorand cum poate fi tehnologia blockchain, cu a sa criptografie, aplicata pentru ca fiecare cetatean sa fie stapanul propriilor date si sa poate decide ce imparte cu ceilalti si cu administratia publica. Vizionare placuta!

 

Ike

Postari recente

Kraken permite achizi╚Ťia de Monero cu cardul

├Äntr-o mi╚Öcare surprinz─âtoare, exchange-ul Kraken permite utilizatorilor s─â achizi╚Ťioneze criptomoneda privat─â Monero (XMR) cu carduri… Citeste mai mult

7 ore

Google Trends: Valori record pentru c─âut─ârile Ethereum

S─âpt─âm├óna aceasta, c─âut─ârile pe Google despre Ethereum au atins un nivel record, dep─â╚Öind inclusiv valorile… Citeste mai mult

8 ore

A fost lansat upgrade-ul Bitcoin Core 0.21.0

Pe data de 14 ianuarie 2021 a fost lansat oficial update-ul Bitcoin Core 0.21.0, cea… Citeste mai mult

9 ore

Grayscale desfiin╚Ťeaz─â XRP Trust

Compania Grayscale a decis s─â dizolve Xrp Trust ca r─âspuns la valul de delist─âri al… Citeste mai mult

o zi

Bitcoin recuperează și ajunge la 38.000$, dar înregistrează activitate redusă

├Än cursul zilei de ieri, Bitcoin a reu╚Öit s─â mai recupereze din terenul pierdut in… Citeste mai mult

o zi

Alchemie modernă în DeFi pe Transmute Protocol

├Än trecut, oamenii au ├«ncercat s─â ├«╚Öi rezolve problemele prin intermediul unei forme de g├óndire… Citeste mai mult

2 zile