Băncile italiene testează blockchain pentru reconcilierea activității

Asociația bancară italiană (ABI) a procesat cu succes datele de reconciliere ale unui an întreg de activitate bancară pe o platformă blockchain. Este vorba despre un test al Proiectului Spunta, ce s-a derulat în ultimele trei luni.

Sistemul Spunta a inclus optsprezece bănci, ce reprezintă 78% din rețeaua bancară și forța de muncă din domeniu din Italia. Rețeaua este formată din 35 de noduri distribuite și a procesat peste 200 de milioane de intrări de date. Acestea reprezintă echivalentul al sistemului de reconciliere al activității bancare din Italia pentru un an.

”Tehnologia bazată pe registre distribuite asigură o vizibilitate completă a mișcărilor proprii și ale partenenerilor. Viteza de gestionarea a fluxurilor asigură reconcilierea zilnică în loc de cea lunară folosită în prezent. Acest lucru contribuie la verificarea tranzacțiilor între băncile participante și managementul integrat al comunicării și proceselor în caz de dezechilibru”

se menționează în comunicatul de presă oficial cu privire la proiect.

Asociația ABI a declarat că testul a fost un succes și că tehnologia blockchain este sustenabilă pentru procesarea activității băncilor.

Proiectul Spunta in colaborare cu R3

Acordurile bancare recent modificate vor permite implementarea sistemului Spunta până la 1 martie 2020. ABI a anunțat pentru prima dată intenția de a implementa tehnologia blockchain la jumătatea lunii iunie.

Proiectul Spunta este coordonat de organizația de cercetare a asociației, ABI Lab și include firma de integrare a sistemelor NTT Data, platforma descentralizată de stocare a datelor Sia și asociația blockchain R3. Rețeaua este bazată pe tehnologia Corda dezvoltată de R3.

Ike

Postari recente

Battle of Nodes – Ultima rundă de teste pentru proiectul Elrond

Proiectul Elrond a anunțat că este pregătit să lanseze mainnet-ul și să mineze blocul Genesis.… Citeste mai mult

o zi

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

3 zile

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

3 zile

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

3 zile

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

3 zile