Categorii: AdoptieSecuritate

Rusia utilizează blockchain în sistemul de examinare național și pentru urmărirea diamantelor

Serviciul Federal de Supraveghere în Domeniul Educației și Științei (Rosobrnadzor) din Rusia va implementa tehnologia blockchain în cadrul examenului principal de absolvire a țării, informează agenția de presă rusească TASS.

Începând cu acest an, Rosobrnadzor intenționează să pună în aplicare tehnologia blockchain în Examenul Unificat de Stat (USE). Aceasta este singura formă de examen de absolvire în școli și principala formă de examene preliminare la universitățile din Rusia.

Anunțul a fost făcut de către șeful Serviciului Federal, Serghei Kravtsov. El a declarat:

“De asemenea, am vorbit despre utilizarea tehnologiei blockchain în USE, iar în acest an această tehnologie va fi utilizată în USE, folosind noile tehnologii de imprimare și scanare [a examenului]”.

Rusia utilizează blockchain pentru a urmari diamantele

Săptămâna trecută, Ministerul Educației și Științei al Rusiei a introdus o platformă bazată pe o tehnologie de blockchain concepută pentru a urmări diamantele naturale.

Noua tehnologie de urmărire a diamantelor ruse garantează pe deplin autenticitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare, de la extracție și prelucrare la proprietarul final.

Bazat pe tehnologiile IT și blockchain, noul sistem intenționează să împiedice participanții de pe piață să-și piardă investițiile. Piața diamantelor include atât diamante naturale cât și sintetice, precum și pietre false.

Tehnologia a fost dezvoltată de start-up-ul rusesc Bitcarat.com, fondat de absolvenții Universității Tehnice ruse MISiS și de Universitatea Națională de Cercetare.

Ministerul Educației și Științei din Rusia a explicat că în noul sistem, fiecare diamant dobândește un cod digital. Acesta este înregistrat pe un registru distribuit și împărțit între toți participanții la lanț. Sistemul permite, de asemenea, înregistrarea și urmărirea istoricului transferurilor de proprietate și garantează protecția împotriva încălcărilor datelor privind securitatea.

Rusia se află în prezent în proces de creare a unei legislații pentru reglementarea blockchain și criptomonede în țară. După adoptarea legislației conexe în prima lectură din mai 2018, parlamentarii ruși au trimis proiectul de lege înapoi pentru editare.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

2 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

3 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

4 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

5 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

6 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

7 ore