Categorii: Adoptie

Un nou puzzle denumit Satoshi’s Treasure oferă 1 milion de dolari în Bitcoin

Un grup de 20 de membrii ai comunității cripto au lansat un puzzle denumit Satoshi’s Treasure ce oferă 1 milion de dolari în Bitcoin. 1000 de fragmente ale unei chei private sunt ascunse pe tot globul, iar jucătorii sunt obligați să colaboreze pentru a le găsi.

Eric Meltzer, co-fondatorul companiei de investiții Primite Ventures, este unul dintre creatori. El a explicat că nimeni nu știe locația sau indiciile pentru identificarea fragmentelor. Jucătorii trebuie să rezolve tot felul de puzzle-uri matematice sau probleme de logică pentru a le identifica.

De asemenea, ei au posibilitatea de a vinde fragmentele sau indiciile descoperite.

“O mulțime de oameni au glumit că facem versiunea bitcoin a Ready Player One”, a declarat Meltzer. “Jocul va avea un clasament pentru a arăta care echipe au cele mai multe fragmente.”

400 de fragmente necesare pentru a muta fondurile din portofel

Până în prezent, peste 6000 de participanți s-au înscris pentru a participa în joc. Indiciile au fost generate de o echipă de 20 de persoane, printre care se numără și Ian Miers, ce a participat la crearea zcash.

Criptomonedele Bitcoin ce reprezintă premiul de 1 milion de dolari au fost donate de diferiți investitori nenominalizați.

Deși există în total 1000 de fragmente de chei private, sunt necesare 400 pentru a muta fondurile din portofel.

Există inclusiv planuri de lansare a unei aplicații mobile pentru a ajuta jucătorii să urmărească indicii și actualizări. Aceasta însă nu este obligatorie pentru participarea la joc. Aplicația va fi, de asemenea, un canal de sponsorizare și parteneriate cu branduri externe.

Satoshi’s Treasure

Cei interesați să particope se pot înscrie pe site-ul satoshistreasure.xyz. Primele trei indicii au fost deja lansate: The Jade Key, The Bismuth Key și Key Mamoru.

Primul indiciu, de exemplu, pare să se refere la satelitul Blockstream, care transmite date referitoare la bitcoin.

Până în prezent, participanții sunt în mare parte adolescenți. Motivul principal este că promovarea jocului s-a realizat pe platformele de gaming, unde audiența este în general foarte tânără.
Unul dintre jucători, de exemplu, este dezvoltatorul german Malte Lauterbach, în vârstă de doar 15 ani.

El a declarat că jocurile precum Satoshi’s Treasure oferă un mod prietenos pentru adolescenți să învețe despre criptomonede.

“Câștigarea premiului prin jocuri este o idee destul de bună. În loc de aurul World of Warcraft, aș putea folosi bitcoin pentru a cumpăra lucruri reale””,

a spus Lauterbach, adăugând că părinților săi nu le place ideea de a se implica în tranzacții speculative.

“E destul de interesant, având diverse echipe cu jucători din întreaga lume”.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 minute

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

20 de minute

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

18 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

20 de ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

23 de ore