Stiri cripto de weekend – Vulnerabilitate WinRAR ce poate afecta portofelele cripto – Ministerul de Finanțe din Germania cere recunoașterea titlurilor de valoare bazate pe blockchain

Vulnerabilitate WinRAR ce poate afecta portofelele cripto

Un utilizator Reddit a avertizat cu privire existența unei vunerabilități a versiunii vechi WinRar ce poate pune în pericol portofelele cripto. Bug-ul permite introducerea unui cod executabil pe un sistem după deschiderea unui fișier RAR.

“Iată cum funcționează. Deschideți fișierul rar compromis cu o versiune veche a WinRAR și o serie de fișiere sunt încărcate în folderul de pornire Windows. Ceea ce înseamnă că la reboot se va încărca un exe. Nimeni nu-și actualizează vreodată WinRAR. […] Deci, probabil, există cel puțin 100 de milioane de calculatoare cu o versiune vulnerabilă a programului.”

Aparent, această vulnerabilitate a existat timp de 14 ani, dar nu a intrat în atenția publicului decât recent. Actualizarea programului la cea mai recentă versiune (dintr-o sursă oficială) va rezolva problema. WinRAR este una dintre cele mai utilizate programe și înregistrează aproximativ 500 de milioane de utilizatori.

Carrefour urmărește traseul laptelui pe blockchain

Carrefour, cel mai mare lanț de supermarketuri din Europa, a anunțat că începând cu luna martie, laptele va fi urmărit pe blockchain.

Laptele proaspăt care face parte din “linia de calitate Carrefour (CQL)” va fi urmărit în sistemul blockchain creat de IBM. Acesta permite consumatorului să obțină toate informațiile într-un mod simplu și transparent.

Practic, consumatorul final poate să scaneze codul QR de pe pachet utilizând un smartphone. În acest fel, vor avea ocazia să vadă locația fermei din care provine laptele, să verifice dacă vacile au fost hrănite cu OMG-uri, data și ora procesului de muls și toți ceilalți pași până la livrarea produsului către Carrefour.

Rețeaua de magazine are două proiecte similare de urmărire a cărnii de pui și a citricelor.

Ministerul de Finanțe din Germania cere recunoașterea titlurilor de valoare bazate pe blockchain

Ministerul german al Finanțelor a recomandat guvernului să recunoască titlurile de valoare bazate pe blockchain. Ei consideră că sunt o formă legitimă de instrument financiar și trebuie reglementate ca atare.

Legislația ar trebui să creeze un cadru flexibil pentru reglementarea acestor instrumente financiare digitale. Inițiativa ar trebui să înceapă cu obligațiuni electronice și să se mute mai târziu la acțiunile digitale. În opinia ministerului, aceste titluri de valoare ar trebui să fie înregistrate într-un singur registru central administrat de o agenție supravegheată de guvern.

Investitorii ar trebui, în general, să poată cumpăra titluri de valoare tokenizate (tokenized securities) numai prin intermediul unei instituții financiare autorizate.

Recomandările ministerului au fost publicate deoarece un proiect de lege privind ofertele de tip STO se află în lucru în parlamentul german.

Browserul Brave lansează oficial sistemul de recompese pentru utilizatorii ce vizualizează reclame

Platforma Brave a anunțat că a încheiat perioada de teste pentru sistemul de recompense cu Basic Attention Token (BAT). Browserul a afirmat că agențiile de publicitate, cum ar fi BuySellAds, Fluidity, Uphold, TAP Network și AirSwap pot publica acum reclame prin Brave Rewards. Utilizatorii care optează pentru a le vizualiza vor fi recompensați lunar cu BAT în funcție de numărul de reclame vizualizate.

”Prin update-ul la versiunea 0.63.4, testerii de pe OS X, Linux și Windows x64 vor putea să vadă anunțurile pe care le vizionează. Acestea sunt contorizate prin notificări pe pagina cu setări de recompense Brave Rewards”

se afirmă pe site-ul oficial al browserului Brave.

Ike

Postari recente

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

59 de minute

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

2 ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

20 de ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

o zi

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

o zi

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

o zi