Categorii: Adoptie

WFP – ONU World Food Programme extinde programul blockchain în Africa

Reprezentanții programului caritabil World Food Programme (WFP) derulat de Națiunile Unite au anunțat că după succesul din Pakistan și Iordania, vor extinde proiectul blockchain Building Blocks și în Africa.

Anul trecut, tehnologia blockchain a fost utilizată pentru ajutarea a 100 de persoane în Pakistan pentru a primi alimente și obiecte necesare. Funcționarii WFP o utilizează acum cu 100.000 de refugiați din Iordania pentru urmărirea proviziilor alimentare.

Având în vedere rezultatele pozitive obținute până acum, reprezentanții WFP au anunțat că vor extinde Building Blocks și în Africa. Mai exact, tehnologia blockchain va fi utilizată pentru monitorizarea transporturilor de alimente ce sosesc în portul Djibouti.

Ulterior, aceste transporturi trebuie să ajungă în Etiopia, unde se derulează majoritatea operațiunilor caritabile ale ONU în Africa.

Programul Building Blocks urmărește să evalueze ce cantități de alimente sunt necesare pentru ajutorarea refugiaților. Totodată eficientizează supravegherea lanțului de distribuție de la donatori.

Se estimează că programul a ajutat la economisirea a peste 150.000 de dolari pe lună în Iordania. Asta deoarece nu se plătesc comisioane bancare.

Managerii programului analizează opțiunea de extindere a acestuia pentru a ajuta la păstrarea informațiilor referitoare la identitatea refugiaților și a vaccinurilor acestora, de exemplu. Persoanele care ajung în taberele de refugiați conduse de Organizația Națiunilor Unite primesc documente de identitate. Însă aceste identități noi nu pot fi prelungite odată ce oamenii pleacă.

Blockchain ar putea servi drept o înregistrare imutabilă pentru aceste tipuri de identități. Astfel oamenii vor putea beneficia de acestea și într-o nouă țară, după ce părăsesc taberele de refugiați.

Finlanda oferă identități digitale refugiaților

În ultimii ani, serviciul finlandez de imigrație oferă solicitanților de azil carduri MasterCard preplatite dacă nu dețin un cont bancar. Cardurile sunt conectate la o identitate digitala stocată pe blockhain, ceea ce permite urmărirea modului în care fondurile sunt cheltuite.

Mulțumită tehnologiei blockchain, solicitanții de azil au un cont autentificat. Acesta poate fi folosit pentru a primi transferuri de bani și pentru a plăti facturi. Autoritățile finlandeze pot revizui bazele de date privind tranzacțiile, ceea ce ajută la reducerea utilizărilor ilicite ale banilor pentru ajutor.

Organizația Națiunilor Unite a estimat că numărul de refugiați la nivel mondial se ridică la 25 milioane, însă este dificilă urmărirea programelor de ajutorare a acestora.

Multe agenții caritabile și de ajutorare au început să se orienteze spre tehnologia blockchain pentru a facilita procesele de integrare a acestora.

Ele încearcă să furnizeze și să creeze soluții de identitate digitală care să reducă frauda în materie de identitate. Totodată caută să se asigure că persoanele care trec frontierele pot solicita permise de muncă și facilita procesarea cererilor de azil.

Cosmin Matei

Postari recente

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

O oră

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

2 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

20 de ore

David Chaum, creatorul Ecash, lansează o nouă monedă digitală

Pionierul cripto David Chaum, al cărui proiect Ecash a fost inspirația pentru Bitcoin, lansează un nou proiect de monedă digitală.… Citeste mai mult

20 de ore

WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în… Citeste mai mult

o zi

SEC amendează site-ul ICORating

Autoritatea de supraveghere SEC a amendat site-ul de evaluare a proiectelor cripto ICORating, pe motiv că a promovat contra cost… Citeste mai mult

o zi