2017 se anunță a fi un an excelent pentru criptomonede. Popularitatea lor crește în paralel cu deciziile îndoielnice ale autorităților. Pe de altă parte, 95% dintre altcoin -uri vor ajunge la zero mai devreme sau mai târziu, altele sunt deocamdată bântuite de probleme tehnice pe care nu se știe dacă le vor depăși.

Atunci când alegi un altcoin trebuie să urmărești în paralel mai mulți factori.

(1) O echipă de dezvoltatori capabilă

(2) Popularitatea în rândul utilizatorilor și hype-ul creat în jurul monedei

(3) O comunitate pasionată

(4) Potențiale cazuri de utilizare

(5) Factorul nou pe care în aduc în ecosistem, fie că este vorba despre anonimitate mai mare sau rezolvarea unor probleme de scalabilitate.

Pentru că în cazul altcoinurilor market cap-ul este mai mic decât la bitcoin, acestea au două avantaje. Sunt ceva mai mobile din punct de vedere al inovației (schimbările în direcție se pot crea și implementa mai ușor) iar piața este mai volatilă, dacă au atins totuși o masă critică de utilizatori.

Altcoin -urile din top sunt pur și simplu interesante, nu spunem neapărat că este cel mai bun moment să vă faceți stocuri acum ci doar că ar fi bine să aruncați câte un ochi peste graficele de preț din când în când, pentru că în aceste sisteme ar putea apărea surprize plăcute în 2017.

(1) Ethereum

Ethereum a avut parte de șocuri puternice. Poate meritate, pentru că protocolul nu era suficient de rafinat cât să avem un contract smart ”bun de tipar”. Poate nemeritate, pentru că vorbim de un protocol de calitate, iar cineva a țintit fix în călcâiul lui Ahile.

Pe de altă parte, echipa de dezvoltatori este foarte bună și energică. Simplul fapt că nu au renunțat la protocol și că au făcut eforturi mari să îl resusciteze demonstrează că Ethereum are o echipă dedicată.

În plus, contractele smart sunt încă pe lista de inovații în Silicone Valley iar protocolul Ethereum se află printre cele mai bune baze de construcție. Ethereum nu a murit, iar 2017 ar putea să fie anul care îl pune înapoi pe roți.

În acest moment, ether este în cădere liberă, dar se întrevede o schimbare a trendului. Momentele de panic sell sunt însă ideale pentru a cumpăra. Cumpărați ieftin și vindeți scump, dar asigurați-vă și că nu prindeți de lamă un cuțit în cădere.

(2) Factom

Factom este recomandarea lui Alex Fortin pentru 2017 (nu, Alex Fortin nu este afiliat la factom). Fortin vine cu niște argumente interesante pentru acest altcoin despre care s-a vorbit ceva mai puțin până acum.

În primul rând, factom are finanțare de la guvernul american și parteneriate de afaceri în China. Tim Draper a investit sume destul de mari în factom. Vorbim despre o companie care face mutări foarte bune. Echipa care se ocupă de aspectul business al factom este foarte bine articulată. S-ar putea să fie doar o chestiune de timp până să ia piața cu asalt.

Factom este un sistem de stocare a registrelor în care utilizatorii pot să stocheze informații sau bucăți de informații. Factom preia apoi acele informații și le stochează pe blockchainul bitcoin. Așadar, factom are deja un caz de utilizare interesant, care ar putea să atragă ateția investitorilor pe termen mai lung. Dacă factom continuă să facă lucrurile la fel de bine ca până acum, atunci este puțin probabil să scadă sub prețul pe care îl are acum, după spusele lui Fortin.

(3) Monero

Monero se află printre cele mai anonime altcoin -uri existente la ora actuală (alături de zcash). Mitul anonimității bitcoin a căzut cred (sper) pentru toată lumea. Nu este o tragedie, nu toți cei care lucrează cu cripotmonede au nevoie de anonimitate. Monero rămâne însă moneda cu cel mai mare grad de anonimitate la ora actuală.

Există și alte monede care folosesc coinjoin sau mixerele pentru bitcoin, dar acestea au o limită în ceea ce privește cât poți trimite sau cât timp durează să faci operațiuni. Monero face lucrurile foarte bine și a trecut testul timpului. Are și o comunitate destul de mare iar volumele tranzacționate sunt în creștere.

Chiar și în cazul puțin probabil în care China înăsprește sancțiunile pentru tranzacțiile cu criptomonedă, monero are toate șansele să supraviețuiască, ba chiar să crească în popularitate în rândul chinezilor.

Bonus – ZCash

ZCash s-a lansat în 2016 cu surle și trâmbițe. Cei care au investit în moneda super-securizată la final de 2016 au avut profituri astronomice, ceea ce a creat o comunitate entuziastă în jurul criptomonedei. Este greu de crezut că acest entuziasm va scădea. În plus, ZCash are un protocol blockchain foarte interesant, care face anonime tranzacțiile, sumele de pe blockchain și identitatea utilizatorilor. Asta înseamnă că, la fel ca și Monero, preia segmentul de utilizatori de pe piața bitcoin care are nevoie de anonimitate reală, în timp util și fără complicațiile mixerelor.

Așadar, Zcash vine cu inovație, utilitate pentru anumite piețe și o echipă bună de dezvoltatori. Este o rețetă bună pentru creșterea unei monede. Chiar dacă nu a trecut printr-un test al timpului, ZCash este o monedă cu potențial de creștere anul acesta.

Atenție, acestea nu sunt sfaturi de tranzacționare ci doar date orientative despre piață. Fiecare trader decide care îi sunt obiectivele de tranzacționare. Nu investiți pe piață mai mult decât puteți pierde.