Altcoinuri pe care trebuie să le urmărești în 2017

2017 este un an de succes pentru piața crypto. Apar atât de multe proiecte noi, încât este greu să le urmărim pe toate. Astăzi vom discuta despre cele mai promițătoare cinci altcoinuri de pe piață.

Wings [WINGS]

Wings este una dintre primele criptomonede apărute în acest an. După mai multe suișuri și coborâșuri între ianuarie și iunie, se pare că moneda s-a stabilizat, având un market cap de 56 milioane de dolari.

Moneda creată în Elveția furnizează toate tool-urile necesare pentru proiectele descentralizate. Funcționează pe bază de contracte smart.

Gnosis [GNO]

Următoarea criptomonedă de pe listă este gnosis. Aceasta a luat naștere în luna februarie și într-un timp scurt a avut parte de o cerere mare. După o scădere suferită în mai, moneda și-a stabilizat market cap-ul la 295 milioane de dolari..

Platforma acestei criptovalute, bazată pe “crowdsourced wisdom”, permite oricui să speculeze asupra unor evenimente viitoare și să fie răsplătit pentru predicțiile corecte. Gnosis oferă de asemenea și posibilitatea creării de aplicații descentralizate pe platforma proprie.

Zcash [ZEC]

Pe locul 3 se poziționează zcash-ul, monedă care a luat naștere în octombrie 2016 și care are un market cap cifrat la 378 milioane de dolari. Deși a apărut anul trecut, zcash nu a avut parte de popularitate până în martie 2017.

Zcash funcționează pe baza unui sistem financiar deschis, care nu necesită permisiuni. Acesta folosește criptografia zk-SNARK (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge), care conferă rețelei posibilitatea de susținere a tranzacțiilor anonime.

Zcash criptează informațiile despre plăți cu o metodă criptografică nouă de verificare a validității acestora. Conform dezvoltatorilor, această abordare permite tuturor părților implicate să efectueze tranzacții 100% anonime.

Golem [GNT]

Locul 2 este ocupat de golem, monedă apărută în luna martie, care are deja un market cap de 400 milioane de dolari. Pe 20 martie a ocupat locul 13 pe CoinMarketCap, iar în aprilie a devnit foarte populară.

Crowdfundingul pentru golem a fost al doilea ca rapiditate din istorie – 8.600.000$ adunați în 29 minute. Dezvoltatorii intenționează să dețină o rețea globală uriasă, bine implementată și 100% open source. Prin prisma puterii de calcul enorme, aceasta ar putea sprijini și proiectele care necesită multă muncă criptografică.

Stratis [STRAT]

Câștigătorul acestui top este stratis. Altcoinul a devenit unul din concurenții de top ai lunii aprilie, imediat după ce s-a lansat. În ultima săptămână din mai, market cap-ul monedei a depășit un milliard de dolari.

În prezent, stratis ocupa locul 9 pe CoinMarketCap. Platforma este una solidă și oferă un feature unic – posibilitatea de a dezvolta aplicații descentralizate în C#. astfel, developerii beneficiază de o multitudine de oportunități în viitor.

În plus, stratis oferă companiilor posibilitatea de a crea Blockchain-uri private. Acestea sunt dezvoltate în formă de Sidechain-uri (Blockchain-uri secundare), care sunt ulterior integrate în Blockchain-ul principal al platformei.

Concluzii

Lista de mai sus oferă vizibilitate asupra celor mai viabile criptomonede ale momentului. Popularitatea de pe piața crypto nu este însă constantă, iar lucrurile se pot schimba rapid. Cum din 2017 au mai rămas încă șase luni, mai pot apărea multe proiecte interesante, care ar merita atenția noastră.

Sursa – Cointelegraph

Ike

Vezi comentarii

  • Nici un cuvant despre Litecoin? LTC se afla intr-o pozitie unica anul asta -> reperzinta blochainul de testare al tuturor tehnologiilor care ar imbunatati Bitcoin. Dupa implementarea Segwit la jumatatea lui mai, pretul LTC a crescut de la $2-3 la $34. Momentan pretul LTC e la $27 deoarece cam toate altcoin-urile se ghideaza dupa pretul BTC. Cu toate astea eu cred ca pretul LTC ar putea sa depaseasca $100 pana la sfarsitul anului, mai ales daca introduc tehnologiile din road-map-ul pentru 2017 precum Lighning Network (foarte aproape de implementare deja), MAST si altele. As spune ca LTC ar putea sa depasaeasca si ETH-ul in cazul in care bula ETH se sparge odata cu implementarea sistemului proof of stake.

Postari recente

Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$,… Citeste mai mult

2 ore

Binance margin trading

Săptămâna trecută, platforma Binance a lansat opțiunea de margin trading, extinzându-și serviciile oferite traderilor profesioniști. Serviciul este disponibil și pe… Citeste mai mult

6 ore

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

7 ore

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

8 ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

o zi

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

o zi