De ce a scăzut Bitcoin Cash cu 81% într-o lună

În prima săptămână din noiembrie, Bitcoin Cash (BCH) a început să se aprecieze, în așteptarea hard fork-ului de pe 15 noiembrie. Investitorii au început să acumuleze criptomoneda deoarece se așteptau ca upgrade-ul să provoace un split chain.

Într-un split chain, se crează o nouă monedă bazată pe activul original iar deținătorii sunt răsplătiți cu această nouă criptomonedă. Așadar, când Bitcoin Cash a trecut printr-un hard fork,  deținătorii de BCH au fost răsplătiți cu Bitcoin SV.

De ce a căzut Bitcoin Cash?

Hard fork-ul a provocat un conflict intens între taberele Bitcoin ABS și Bitcoin SV. Tabăra BSV condusă de Craig Steven Wright, minig pool-ul Coingeek și miliardarul Calvin Ayre a continuat să alimenteze conflictul după split.

Ei au amenințat cu un atac de 51% și cu înghețarea blochain-ului prin spamarea cu tranzacții. Niciuna dintre amenințări nu s-a materializat, însă au fost suficiente pentru a scădea încrederea investitorilor. În același timp, a afectat semnificativ prețul pe termen scurt al BCH și al BSV.

Exchange-ul Kraken, spre exemplu, a anunțat că nu va lista BSV din cauza atacurilor venite din această tabără.

„Bitcoin SV nu îndeplinește cerințele obișnuite de listare ale Kraken. Ar trebui privită ca o investiție cu risc extrem de ridicat. Sunt multe semnale de alarmă de care traderii ar trebui să fie conștienți. Pierderile de criptomonede provocate de nChain sau afiliații acesteia ar putea afecta toți deținătorii de BSV de pe platforma Kraken. Având în vedere starea volatilă a rețelei și amenințările lansate, Kraken nu poate garanta custodia perfectă a BSV”

a comunicat echipa.

Amenințările emise de una dintre părțile ecosistemului au destabilizat cele două monede, ceea ce a condus la declinul prețului BCH.

În ultima lună, BCH s-a depreciat cu 81.6%, în timp ce prețul Bitcoin a scăzut cu 42%. practic, scăderea BCH a fost dublă față de Bitcoin.

Încotro se îndreaptă Bitcoin Cash?

Potrivit lui Peter Brandt, un analist tehnic proeminent, indicatorii tehnici ai Bitcoin Cash anunță câteva luni sumbre pentru activ. Acesta a spus:

„Este ușor de crezut că majoritatea cripmonedelor BCH vor ajunge să fie lipsite de valoare în baza acestor grafice.

Condițiile de supra-vânzare masivă și epuizarea pieței pot permite celorlalte monede din acest spațiu să își revină în lunile următoare. Intensitatea cu care s-a depreciat BCH pe termen scurt poate crea o poziție prea dificilă pentru ca moneda să poată ieși din zona actuală.”

Într-o piață aflată în declin, majoritatea criptomonedelor cu volum redus tind să aibă o evoluție slabă. Începând cu 6 decembrie, volumul zilnic BCH a rămas situat în jurul valorii de 110 milioane $, mai puțin de 2% din volumul zilnic al Bitcoin.

Cosmin Matei

Vezi comentarii

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

11 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

12 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

16 ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

17 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

o zi