USDC – noua criptomonedă stabilă lansată de Circle

Compania Circle, finanțată de Goldman Sachs, a anunțat că a lansat criptomoneda stabilă USD Coin (USDC) bazată pe dolarul american. Aceasta va permite investitorilor să tokenizeze valuta fiat pentru a facilita tranzacțiile internaționale și să investească în criptomonede.

Spre deosebire de alte criptomonede stabile existente pe piață, USDC nu va fi emisă doar de Circle. În prezent, 10 companii ce aparțin consorțiului CENTRE au posibilitatea de o emite.

În conformitate cu orientările organizaționale ale CENTRE, emitenții USDC trebuie să dețină licențe de reglementare. Acestea le vor autoriza să gestioneze moneda electronică, să aibă implementate programe de combatere a spălării banilor și de conformitate, și să furnizeze rapoarte lunare auditate care să demonstreze că tokenurile emise sunt garantate integral de rezervele stocate în conturi bancare.

Membrii CENTRE trebuie de asemenea să fie de de acord să răscumpere toate tokenurile USDC – inclusiv cele emise de alți membri ai consorțiului.

USDC este structurat ca un token ERC-20 pe rețeaua Ethereum.

Potrivit CENTRE, acesta utilizează un contract inteligent Ricardian. Acesta va permite consorțiului să schimbe codul dacă determină ca un anumit emitent să nu își îndeplinește obligațiile.

Circle a anunțat că tokenul este disponibil pe exchange-urile Poloniex, Circle Trade și Kucoin, care fac parte din ecosistemul USDC. De asemenea, alte exchange-uri care au anunțat că vor integra noua criptomonedă stabilă sunt DigiFinex, CoinEx, Poloniex, KuCoin, OKCoin, Coinplug și XDAEX.

Exchange-urile descentralizate IDEX, Paradex, Radar Relay și Tokenlon au anunțat deja că vor integra USDC. De asemenea, acest token va fi utilizat și de companiile cripto specializate pe împrumuturi Dharma, MoneyToken și BlockFi și va fi integrat și de procesorul de plăți BitPay.

În ce privește serviciile de custodie și portofele software și hardware, produsele oferite de BitGo, Cobo, Coinbase Wallet, CoolWallet S, Elph, imToken, Ledger, Status și Trust vor oferi suport nativ pentru USDC.

Co-fondatorii Circle

Jeremy Allaire și Sean Neville, au declarat:

“Când am înființat Circle în urmă cu cinci ani, noi și mulți din comunitatea cripto ne-am imaginat tranzacții cu valute fiat și contracte financiare care se desfășurau pe infrastructura publică blockchain. Ne-am dorit să ne bazăm pe standarde deschise care permit tuturor să împărtășească valoarea cât mai rapid și mai ușor posibil, la fel cum se accesează conținutul în browserele web și se schimbă mesajele în aplicațiile de e-mail și de mesagerie. La fel ca și schimbul de informații și comunicațiile fără frontiere oferite de HTTPS, SMTP și SIP, activele cripto și tehnologia blockchain ne vor permite să schimbăm valoare și să ne tranzacționăm într-un mod similar: instantaneu, global, sigur și cu costuri reduse “.

În luna mai, Circle a derulat o rundă de finanțare care a ridicat valoarea companiei la 3 miliarde de dolari și a anunțat intenția de lansare a USDC.

Planul de viitor al companiei este de a facilita înlocuirea controversatei criptomonede stabile Tether cu USDC în ecosistemul cripto.

Cosmin Matei

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 13 Decembrie – Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului

Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului Guvernul elvețian nu susține ideea unei monede digitale destinate… Citeste mai mult

2 zile

Christine Lagarde: există cerere pentru criptomonede stabile

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a exprimat din nou opinii publice despre activele digitale. Recent, ea a afirmat… Citeste mai mult

2 zile

Soccer Team Owner – proiect de finanțare a echipelor de fotbal spaniole din divizia a treia

Un grup de antreprenori și suporteri au lansat un proiect cripto de finanțare a echipelor din divizia a treia spaniolă.… Citeste mai mult

2 zile

Sinteza cripto 12 Decembrie – Piața dark web rusească Hydra planifică un ICO – Banca cripto SEBA se extinde în nouă țări

BitMEX adaugă suport pentru adresele SegWit Platforma BitMEX a adăugat suport pentru adresele native SegWit pentru retrageri de bitcoin. Compania… Citeste mai mult

3 zile

Firma franceză Napoleon AM lansează un fond Bitcoin reglementat

Firma de administrare a activelor din Paris, Napoleon AM, a anunțat lansarea unui fond Bitcoin reglementat (BTC), Napoleon Bitcoin Fund.… Citeste mai mult

3 zile

Interesul pentru Ethereum relevat de Google Trends arata scăderi de 96%

La doi ani după ce a atins nivelul maxim, căutările pe Google ale termenului Ethereum au scăzut cu 96%. În… Citeste mai mult

3 zile