Co-fondatorul companiei Google, Sergey Brin, a publicat o scrisoare către investitori în care glorifică rolul pe care minarea de criptomonede și în special de ethereum l-a avut în creșterea interesului pentru tehnologia computerelor.

”Trăim într-o epocă de renaștere tehnologică, o perioadă captivantă în care putem vedea aplicații ale științei computerelor în toate segementele societății.
Există câțiva factori importanți care alimentează acest boom al tehnologiei computerelor. Mai întâi, binențeles, este efectul legii lui Moore.. Cel de-al doilea factor este cererea în creștere, provenită din industria de gaming, care necesită grafică avansată, și, surprinzător, din algoritmii proof-of-work bazați pe GPU ce se regăsesc în câteva dintre criptomonedele importante precum Ethereum”,

declară Brin în document.

Cu toată admirația exprimată de Brin față de algoritmii Ethereum, compania pe care a fondat-o a luat o poziție dură împotriva criptomonedelor – în martie 2018, Google a anunțat că va interzice reclamele la monedele digitale, decizie justificată de nevoia de a proteja consumatorii de înșelătorii. Directorul departamentului de reclame al Google, Scott Spencer, a afirmat că este vorba despre o poziție precaută din cauza faptului că piața cripto este o piață foarte opacă. Interdicția va intra în vigoare în luna iunie 2018.

”Nu avem un glob de cristal ca să știm în ce direcție vor merge criptomonedele pe viitor, dar am fost martori la suficiente incidente care au afectat negativ consumatorii încât dorim să abordăm situația cu multă precauție”,

a declarat Spencer.

Anunțul cu privire la interdicție a provocat o scădere de 10% a prețului Bitcoin imediat după publicare.

Cu toate acestea, minarea de criptomonede a crescut semnificativ în ultimele 18 luni, provocând o criză pe piața de GPU, când cererea a depășit oferta. Minerii de criptomonede au achiziționat peste 3 milioane de GPU în valoare de aproximativ 776 milioane de dolari în 2017, iar în 2018 se preconizează ca valorile să crească.

În ianuarie 2018, Samsung, cel mai mare producător de semiconductori din lume, a lansat pe piață cipuri ASIC dedicate minării de bitcoin, iar Eastman Kodak a obținut licență de producător pentru a fabrica mineri sub brandul Kodak.

Entuziasmul lui Sergey Brin pentru Ethereum este împărtățit de firma de consultanță financiară deVere Group, care a apreciat că până la sfârșitul lui 2018 ETH va atinge valoarea de 2.500$.

”Prețul Ethereum se preconizează că va crește semnificativ în acest an și ar putea atinge 2.500$ până la sfârșitul lui 2018, păstrându-și trendul ascendent în 2019 și 2020”,

a declarat directorul companiei deVere, Nigel Green.