Un proiect secret al fondatorului monedei litecoin. Ar putea fi el Satoshi Nakamoto?

Pe web site-ul MIT a apărut o numărătoare inversă pentru un proiect misterios, bazat pe litecoin. Chiar dacă nu se specifică niciun detaliu despre proiect, este afişat logo-ul criptomonedei litecoin alături de data de 1 august 2017.

Ar putea fi fondatorul litecoinului unul şi acelaşi cu creatorul bitcoin?

Datorită aspectelor de mai sus, unii utilizatori au început să speculeze dacă Charlie Lee, creatorul monedei litecoin este de fapt Satoshi Nakamoto, omul care a creat bitcoinul.
Chiar dacă nu există nicio dovadă reală în acest sens, zvonurile au apărut deja pe internet şi există dezbateri intense pe site-uri precum Reddit.
Într-o postare pe Reddit, un utilizator a emis nişte teorii care ar explica de ce Lee este într-adevăr Satoshi Nakamoto. De asemenea, utilizatorul a explicat şi de ce a creat mai întâi bitcoinul şi apoi litecoinul.


Astfel, conform utilizatorului Jaw709, unul dintre cele mai bune argumente pentru a îşi susţine teoria este numele lui Lee de pe Twitter. Pe această platformă de socializare, Lee şi-a creat contul în anul 2008. În momentul în care a lansat litecoinul, el şi-a schimbat numele din X în SatoshiLite. Această schimbare reprezintă un indiciu pentru a fi asociat cu Satoshi Nakamoto.

Este Lee străin de subiect?

Aparent, deşi proiectul misterios are sigla litecoinului, Lee nu are nicio idee despre ce se întâmplă. Într-o postare pe Twitter, acesta a declarat că este în afara subiectului şi nu are nicio idee despre proiect. Într-un tweet ulterior, Lee a sugerat că ar putea fi o farsă a unui student de la MIT şi a sugerat oamenilor să fie precauţi.
În timp ce Lee pozează în neştiutor faţă de acest subiect, el nu pare deloc deranjat de zvonurile care spun că el ar fi Satoshi Nakamoto. Într-un alt tweet care alimenta aceste zvonuri, el a răspuns cu o glumă: “Am fost deconspirat :P”. Ar putea oare Lee să fie Satoshi? Viitorul ne va răspunde.

Sursa – Cointelegraph

Ike

Postari recente

Blockchain.com va lansa conturi Bitcoin cu dobândă

Furnizorul de portofel și servicii cripto Blockchain.com va lansa conturi ce generează dobândă pentru utilizatorii… Citeste mai mult

8 ore

Banca Franței finalizează cu succes testele pentru un CBDC

Banca Franței a anunțat că a finalizat cu succes un test inițial al unei monede… Citeste mai mult

9 ore

Tokenul Elrond a crescut cu 100% in ultima luna

Proiectul romanesc Elrond a avut o performanta impresionanta de la lansare. Este vorba despre un… Citeste mai mult

12 ore

Brave introduce o nouă metodă de asigurare a confidențialității online

De la lansarea sa în 2016, browserul Brave a construit metode de îmbunătățire a confidențialității… Citeste mai mult

14 ore

Rețeaua Bitcoin a funcționat 99.985% din timp de la lansare

Dan Held, directorul de dezvoltare al exchange-ului Kraken, a postat un videoclip în principalul subreddit… Citeste mai mult

15 ore