Un proiect secret al fondatorului monedei litecoin. Ar putea fi el Satoshi Nakamoto?

Pe web site-ul MIT a apărut o numărătoare inversă pentru un proiect misterios, bazat pe litecoin. Chiar dacă nu se specifică niciun detaliu despre proiect, este afişat logo-ul criptomonedei litecoin alături de data de 1 august 2017.

Ar putea fi fondatorul litecoinului unul şi acelaşi cu creatorul bitcoin?

Datorită aspectelor de mai sus, unii utilizatori au început să speculeze dacă Charlie Lee, creatorul monedei litecoin este de fapt Satoshi Nakamoto, omul care a creat bitcoinul.
Chiar dacă nu există nicio dovadă reală în acest sens, zvonurile au apărut deja pe internet şi există dezbateri intense pe site-uri precum Reddit.
Într-o postare pe Reddit, un utilizator a emis nişte teorii care ar explica de ce Lee este într-adevăr Satoshi Nakamoto. De asemenea, utilizatorul a explicat şi de ce a creat mai întâi bitcoinul şi apoi litecoinul.


Astfel, conform utilizatorului Jaw709, unul dintre cele mai bune argumente pentru a îşi susţine teoria este numele lui Lee de pe Twitter. Pe această platformă de socializare, Lee şi-a creat contul în anul 2008. În momentul în care a lansat litecoinul, el şi-a schimbat numele din X în SatoshiLite. Această schimbare reprezintă un indiciu pentru a fi asociat cu Satoshi Nakamoto.

Este Lee străin de subiect?

Aparent, deşi proiectul misterios are sigla litecoinului, Lee nu are nicio idee despre ce se întâmplă. Într-o postare pe Twitter, acesta a declarat că este în afara subiectului şi nu are nicio idee despre proiect. Într-un tweet ulterior, Lee a sugerat că ar putea fi o farsă a unui student de la MIT şi a sugerat oamenilor să fie precauţi.
În timp ce Lee pozează în neştiutor faţă de acest subiect, el nu pare deloc deranjat de zvonurile care spun că el ar fi Satoshi Nakamoto. Într-un alt tweet care alimenta aceste zvonuri, el a răspuns cu o glumă: “Am fost deconspirat :P”. Ar putea oare Lee să fie Satoshi? Viitorul ne va răspunde.

Sursa – Cointelegraph

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile