Cum poţi mina altcoin cu calculatorul de acasă

Vă prezentăm în cadrul acestui articol o modalitate simplă pentru a mina altcoini folosind calculatorul de acasă. Articolul se adresează în principal noilor utilizatori de criptomonede, care doresc să se iniţieze în acest domeniu, dar şi celor care până acum au folosit alte softuri de minat.

În acest sens, vă propunem softul NiceHash Miner. Programul se bazează pe vânzarea de hash power  dezvoltat de PC-ul propriu. Se poate downloada de aici şi funcţionează pe platforma Windows.

Interfaţa cu utilizatorul este intuitivă, iar minatul poate începe în câteva minute. Programul este ideal pentru utilizatorii noi, nefiind necesare cunoştinţe despre lucrul în mod comandă sau despre parametri complicaţi.

Instalare şi utilitate

Avem nevoie de un PC cât mai nou, de preferinţă echipat cu o placă video AMD / Nvidia recentă. După download-ul programului, se rulează fişierul NiceHashMiner.exe. Acesta va downloada câteva update-uri la prima rulare, apoi va solicita efectuarea unui benchmark pentru a identifica algoritmii optimi de minerit pentru procesorul şi placa video identificate în sistem.

Mai trebuie să adăugăm apoi adresa portofelului  şi suntem gata de minerit!

Programul poate mina 27 de algoritmi, inclusiv SHA250, Scrypt sau Equihash. O utilitate deosebită pe care o aduce NiceHash Miner este selectarea algoritmului optim de minat în orice secundă pe parcursul procesului de minerit. Astfel, programul va lucra mereu cu moneda cea mai profitabilă din orice moment al zilei.

Altă funcţie utilă constă în faptul că plata se efectuează în moneda bitcoin, indiferent de monedele minerite. Astfel, se poate evita crearea de portofele pentru fiecare altcoin în parte, proces care poate fi neplăcut şi dificil pentru noii utilizatori.

De asemenea, în fereastra principală a programului se poate vizualiza rata curentă de minerit, în bitcoini pe zi sau în bani fiat pe zi. Linkul “Check my stats online” din fereastra principală ne va deschide o adresă web unde se pot vizualiza algoritmii folosiţi şi data la care se va efectua următoarea plată.

În final, pentru cei interesaţi de anonimitate pe Internet – programul nu solicită utilizatorului date personale – nici nume, nici email. Tot procesul de minerit este unul anonim.

Plata

Minerii sunt plătiţi folosind sistemul Pay Per Share. Odată ce avem creată adresa portofelului de bitcoini putem încasa plata în 3 variante, după cum urmează:

  • zilnic, pentru încasări ce depăşesc 0.1 bitcoini.
  • săptămânal, pentru încasări între 0.01 şi 0.1 bitcoini. Pentru această variantă plata se efectuează de obicei vineri, ora 12:55.
  • la 4 săptămâni, pentru valori între 0.001 şi 0.1 bitcoini.

Sumele mai mici de 0.001 bitcoini se colectează până ce utilizatorul ajunge la 0.001.

Alte funcţii

Pe site-ul programului avem la dispoziţie un calculator de profitabilitate. Aici se pot selecta componentele cu care este echipat PC-ul – plăci video sau procesoare – pentru a calcula câştigul estimat pe zi, pe lună sau pe an. Tot în această pagină se poate calcula intervalul de timp în care o componentă atinge ROI-ul (return of investment).

Softul suportă şi mineritul de bitcoini, nu doar de altcoini. În acest sens, dacă deţineţi un ASIC, sau dacă intenţionaţi să achiziţionaţi unul, îl puteţi folosi alături de PC-ul din dotare.

Compania NiceHash operează atât cu mining rental cât şi cu cloud mining, fiind pe piaţă din anul 2014. Entuziaştii pot cumpăra abonamente pentru serviciile de cloud mining, în paralel cu mineritul de pe calculatorul personal de acasă.

Spor la minerit!

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

12 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

13 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

14 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

15 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

16 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

17 ore