MinexCoin este un rebranding pentru MineCoin şi urmează să intre în cel de-al doilea ICO. Dacă aţi investit deja în MineCoin, trebuie să ştiţi că vechile conturi se vor transfera automat pe noul website.
MinexCoin se prezintă ca o criptomonedă cu volatilitate scăzută, care ar permite magazinelor să accepte fisele pentru produse, creând un sistem de plăţi global. Ce propun cei de la MinexCoin este un algoritm de minare centralizat care se comportă ca o bancă centrală. Prin această metodă, vor putea să ţină sub control volatilitatea. În ceea ce priveşte tradingul, vor folosi doar formula de margin trading. După cum spun ei, această formulă este făcută pentru a nu afecta ecosistemul criptomonedei.
“Platforma Minex combină funcţionalitatea unei infrastructuri de procesare simplă şi sigură pentru cumpărăturile online, un schimb online de active digitale şi o platformă de investiţii” explică aceştia în prezentarea pe care şi-o fac pe bitcointalk.
Aşadar, care este problema de pe piaţa criptomonedelor pe care Minex o identifică şi încearcă să o rezolve? Cu toţii aşteptăm momentul în care vom vedea criptomonedele în toate magazinele. Dar cum ar ajuta acest lucru o criptomonedă ca bitcoinul, de exemplu? În această etapă a evoluţiei bitcoin, magazinele nu pot să afişeze pur şi simplu preţul în bitcoin pentru produse, pentru că piaţa este extrem de volatilă. Unele magazine acceptă bitcoin, însă doar pentru a permite o metodă de plată nouă pentru clienţi. Nici unul dintre magazine nu păstrează bitcoinii în casierie sau în balanţă. În schimb, aleg să mute fondurile bitcoin în fiat, instantaneu sau la finalul zilei. În acest fel, evită volatiliatea dar crează participă la rândul lor la problemă, creând mai multă volatilitate pe piaţă. Acest lucru nu ajută propriu-zis moneda bitcoin, în afara faptului că o popularizează.
Cu MinexCoin, magazinele ar urma să poată să afişeze preţurile direct în criptomonedă, având siguranţa că volatilitatea este controlată de la distanţă. Acest lucru ar face din MinexCoin o criptomonedă pentru rezerve robustă. Dezvoltatorii speră că în felul ăsta vor câştiga adopţie la scară mare.
Tehnologia
“Volatilitatea scăzută şi creşterea stabilă sunt obţinute printr-un algoritm smart pe care îl numim MinexBank, pentru că acţiunile se aseamănă cu cele ale unei bănci centrale atunci când îşi propun să menţină stabilitatea monedei naţionale. Întregul ecosistem va fi guvernat de algoritmul de minare, bazat pe formule predeterminate, scrise de economişti profesionişti” explică dezvoltatorii.
Soluţia lor este să folosească două instrumente principale pentru a controla volatilitatea – parking-ul şi intervenţiile.
Parking-ul înseamnă că vor permite utilizatorilor să suspende o parte din fisele pe care le au în portofel, pentru a primi dobândă. Dobânda va fluctua în funcţie de perioada în care se suspendă fondurile şi de diferenţa dintre cererea şi oferta de pe piaţă. Acest lucru îi încurajează pe investitori să suspende fisele atunci când oferta este mai mare decât cererea. Când cererea este mai mare decât oferta, atunci dobânda scade şi investitorii sunt încurajaţi să vândă.
A doua soluţie, intervenţia, presupune că MinexBank va păstra propria rezervă de fise preminate şi va cumpăra sau vinde fise pentru a scădea presiunea de pe piaţă.
Protocolul lor foloseşte algoritmul de hash MARS pentru a mina blocuri. MARS are dimensiunea blocului de 128 de biţi şi dimensiunea parolei între 128 şi 448 de biţi, în secţiuni de 32 de biţi. Este un cifru destul de învechit, susceptibil la diferite tipuri de atacuri cum ar fi atacul “meet-in-the-middle”, care poate să spargă 21 din 32 de runde din MARS.
Blocurile de tranzacţii sunt de 2MB, minaţi la fiecare 2 minute şi 45 de secunde. Fiecare bloc conţine o recompensă de 2,5MNC. Dimensiunea blocului s-ar putea să ridice probleme legate de scalabilitate şi de numărul tranzacţiilor pe secundă. MinexCoin nu a venit încă cu o propunere pentru numărul de tranzacţii în cazul în care fisa este adoptată la scară globală.
MinexCoin – Moneda
MinexCoin (MNX) va fi minată în limita a 19 milioane de fise. Două milioane au fost oferite în primul ICO, iar 150 000 vor fi oferite începând cu data de 15 mai. Este încă neclar câte fise vor fi preminate pentru a putea manipula piaţa şi a menţine preţul sub control.
Echipa
Echipa de dezvoltatori are sediul în Kiev, Ucraina. Este alcătuită din 4 oameni cu experienţă în IT şi finanţe.
Boris Shulyaev, fondator şi CEO este economist profesionist şi entuziast blockchain. Pretinde că este proprietarul celei mai mari ferme de minare din Europa, dar este încă neclar unde se află aceasta şi care este numele complexului.
Ruslan Babych este director tehnic al proiectului. Are un master în IT obţinut în Ucraina şi experienţă în finanţe şi informatică.
Vladislav Zaychuk este lead developer, “magician tehnologic fascinat de tehnologiile futuriste”. Confrom prezentării, acesta a lucrat la modele 3D ale creierului uman pentru cercetare ştiiţifică internaţională.
Daniel Shulyaev este consultant PR, fără experienţă în tehnologiile blockchain sau sectorul financiar.
Program
După încheierea ICO-ului, MinexCoin va avea lansarea pe 15 iunie 2017. În acelaşi timp se va lansa şi platforma MinexBank caer va începe imediat să supravegheze acţiunile de preţ.
Ne putem aştepta să avem un ecosistem întreg, cu platformă, exchange şi magazin Minex la finalul lui 2018.
Stadiul ICO
Primul ICO petnru MineCoin a avut loc în perioada septembrie-decembrie 2015 şi a atras 400 de investitori. Acest prim ICO a ajutat echipa în faza de testare beta şi le-a permis să discute implementările MineCoin şi soluţiile de criptomonedă. Conform siteului Bitcoinist.com, acest stadiu s-a încheiat înainte de termen, după ce o societate blockchain a fost de acord să cumpere toate jetoanele MNC rămase.
Al doilea ICO va începe pe 15 mai 2017. Sunt scoase la vânzare 150 000 de fise.
“Scopul celei de-a doua faze este să determinăm un preţ pe piaţă al monedei, înainte de a intra pe exchange” explică dezvoltatorii.
Preţul se va calculat în funcţie de volumul investitorilor (X1), volumul bonusurilor pentru participanţi (X2) şi numărul de fise disponibile pentru ICO (Z). Rata de schimb pe piaţă este egală că (X1+X2)/Z.
Echipa a stabilit şi un sistem de recompense pentru investitorii rapizi. Bonusurile încep de la 50% şi scad cu câte 5% la fiecare două zile.
15-17 Mai – 50% bonus
18-20 Mai – 45% bonus
21-23 Mai – 40% bonus
24-26 Mai – 35% bonus
27-29 Mai – 30% bonus
30 Mai – 1 iunie – 25% bonus
2-4 Iunie – 20% bonus
5-7 Iunie – 15% bonus
8-10 Iunie – 10% bonus
11-13 Iunie – 5% bonus
Fisele vor fi blocate în portofel în perioada de ICO şi pot fi transferate între utilizatori abia după ce se închide ICO-ul.
Conturi escrow
MinexCoin nu a anunţat încă conturi escrow.
Atenţie! Informaţiile sunt preluate direct de la dezvoltatori. GoanaDupăBitcoin nu garantează pentru legitimitatea investiţiei.