Vitalik Buterin susține că nu se vor mai înregistra creșteri de 1000x

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin susține că piața cripto actuală nu mai poate înregistra creșteri subite de 1000x ca anul trecut.

Viitorul pentru criptomonede depinde de capacitatea rețelelor de a crește accesibilitatea și utilizarea. Într-un interviu acordat Bloomberg, Vitalik Buterin susține că, în decembrie 2017, nivelul de cunoaștere al criptomonedelor și al tehnologiei blockchain a atins cel mai înalt nivel. În acea perioadă, prețul criptomonedelor majore, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple și Bitcoin Cash, a explodat și a adus profituri de 10x până la 300 de ori.

“Spațiul blockchain a ajuns la punctul în care există un plafon vizibil. Orice persoana cu un nivel de educație medie din acest moment a auzit de blockchain cel puțin o dată. Nu există nici o oportunitate pentru încă o creștere de 1000 de ori în acest spațiu. “

a afirmat Buterin.

Trecerea de la promovare la adoptarea reală

Balonul speculativ al anului trecut a determinat marea majoritate să se intereseze de criptomonede ca o clasă de active emergente.

Vitalik Buterin susține că industria se va concentra pe îmbunătățirea utilizabilității și accesibilității sistemelor descentralizate în următorii ani. Aceste lucruri vor fi prioritare comparativ cu promovarea și acumularea de profit.

El a explicat că strategia de promovare a tehnologiei de tip blockchain și a criptomonedelor către o bază largă de consumatori se află într-un impas.

Acum este momentul pentru îmbunătățirea infrastructurii sistemelor descentralizate, a aplicațiilor (dApps) și a protocoalelor pentru a încuraja consumatorii să se implice în activitatea de pe aceste platforme.

“Trebuie să ne orientăm spre oamenii care sunt interesați de aplicațiile reale ale activității economice. Strategia de promovarea a blockchain către o bază largă de consumatori se apropie de un punct mort”.

În următorii ani, pentru a ajunge la o adopție adevărată, dezvoltatorii dApps vor trebui să se asigure că utilizarea sistemelor descentralizate este la fel de neîntreruptă și eficientă ca și platformele centralizate.

DApps multe, dar greu de utilizat

De exemplu, aplicații precum Peepeth, o alternativă descentralizată la Twitter, care a fost recent discutată pe Joe Rogan Podcast, impun utilizatorilor să trimită eter sau gas (comision de activare) de fiecare dată când o informație trebuie transmisă pe blockchainul Ethereum.

Trecerea simplă de la numerar la criptomonede poate fi deja dificilă și provocatoare din punct de vedere tehnic pentru majoritatea oamenilor. Dar asta nu este suficient.

Utilizatorii trebuie apoi să folosească MetaMask pentru a procesa gas pe un dApp prin intermediul rețelei Ethernet. Acest proces este extrem de complicat pentru majoritatea utilizatorilor cu nivel de cunoștințe tehnice scăzute.

CEO-ul Kyber Network, Loi Luu, este de părere că, în viitorul apropiat, dApps vor trebui să-și îmbunătățească interfața cu utilizatorul. Asta pentru a rafina și simplifica procesul de utilizare a sistemelor bazate pe blockhain.

“Cred că dificultățile sunt create de o interfață care nu este suficient de bună. Utilizatorii nu sunt familiarizați cu schimburile descentralizate; sunt mai familiarizați cu Binance sau Bittrex. De aceea am vrut să facilităm pe cât posibil utilizarea. Deci, nu ne concentrăm asupra aspectului descentralizat al platformei. Ne concentrăm mai mult pe aspectul de utilizare a acesteia “

a declarat Luu.

Evoluția protocoalelor și a infrastructurii

În ceea ce privește protocolul, comunitatea de dezvoltatori open source din Ethereum lucrează la implementarea tehnologiilor Sharding și Plasma. Acestea sunt două soluții care se așteaptă să mărească masiv gradul de scalabilitate al rețelei Ethereum.

Alte proiecte, cum ar fi Cardano și Zilliqa, lucrează la soluții bazate pe Proof-of-Stake (PoS) și Sharding. Acestea sunt considerate ca alternative la soluțiile bazate pe Plasma și Ethereum.

Cu toate acestea, partea front-end și partea UI a sistemelor dApps și a sistemelor descentralizate, în general, necesită îmbunătățiri semnificative, mai ales dacă dAPP intenționează să vizeze baza de utilizatori a platformelor centralizate utilizate pe scară largă.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 19 iulie – Bakkt lansează veriunea de test la contractele Bitcoin futures pe 22 iulie

Bakkt lansează veriunea de test la contractele Bitcoin futures pe 22 iulie Platforma Bakkt a anunțat că pe 22 iulie… Citeste mai mult

2 zile

Audierea Libra în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei reprezentanților din SUA

David Marcus, directorul executiv al Calibra, a petrecut aproape 7 ore într-o audiere în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a… Citeste mai mult

2 zile

Coinbase elimină produsul Coinbase Bundle

Produsul Coinbase Bundle a fost eliminat de pe exchange-ul american. Lansat în septembrie 2018, produsul era destinat să ușureze accesul… Citeste mai mult

2 zile

Roubini acuză platforma BitMEX de manipulare a pieței

Cunoscutul cripto-sceptic Nouriel "Dr. Doom" Roubini crede că marile platforme exchange sunt "implicate în mod deschis în ilegalități sistematice". El… Citeste mai mult

2 zile

Sinteza cripto 18 iulie – Congressmanul McHenry: Bitcoin este o forță de neoprit – Bitcoin Suisse solicită licență bancară și de broker-dealer

Congressmanul McHenry: Bitcoin este o forță de neoprit În timp ce Congresul american critică vehement Libra, unul dintre reprezentații statului… Citeste mai mult

3 zile

Proiect blockchain în domeniul advertising pentru Nestle, McDonald’s și Virgin Media

Trei branduri majore au anunțat participarea la un proiect pilot blockchain dezvoltat de compania Jicwebs. Nestle, McDonald's și Virgin Media… Citeste mai mult

3 zile