Categorii: Analiza de pret

Analiza de pret – moneda digitala Bitcoin

Acest grafic reprezinta o informatie de tip publicitar si este in concordanta cu Termenii si Conditiile de utilizare a siteului. Investitiile in criptomonede au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza variatiilor rapide si a naturii nereglementate a pietii. Nimic din ce este prezentat mai sus nu reprezinta un sfat financiar. Nu investi mai mult decat iti poti permite sa pierzi.

Evolutia pretului Bitcoin – moneda este situata pe locul 1 in top marketcap

W1 – Orizont de timp Saptamanal

In ultima analiza mentionam ca pe orizontul de timp saptamanal BTC arata bullish si ca desi ne asteptam la o corectie a miscarii ascendente obiectivele de pret ramaneau in intervalul 5250 EUR si 5700 EUR inainte de a vedea semnele unei corectii pe acest orizont de timp.

Pe orizonturile de timp mai mici Zilnic si Orar H4 si mai jos au fost destule fluctuatii ale pretului ce ar fi reprezentat semne suficiente pentru a iesi dintr-o pozitie long. Insa daca acest lucru nu s-a intamplat ne uitam acum pe graficul saptamanal sa intelegem cum arata semnele cand o corectie se apropie.

In primul rand observam ca saptamana trecuta lumanarea a fost una lunga ceea ce reprezinta voltatilitate mare dar si lipsa de rezistenta din partea vanzatorilor la acel nivel al pretului. Saptamana curenta avem o lumnare ceva mai mica si observam ca am atins obiectivul de 5250 EURO si am intrat chiar in zona rosie, zona de rezistenta puternica ce a tinut pretul din Mai pana in Noiembrie anul trecut peste valoarea psihologica de 6000 in USD. Astfel o corectie poate fi anticipata prin cateva saptamani in care nu vom reusi sa inchidem peste zona marcata cu rosu, maxim 5700 EUR.

Chiar daca pretul poate sa arunce cateva codite in sus chiar si spre 5700 pentru a atrage cat mai multi cumparatori, crucial este sa avem 1-2 saptamani in care sa inchidem peste, altfel orice urcare brusca a BTC de acum inainte pe termen mediu reprezinta in opinia mea o mai buna oportunitate de a vinde de mai sus.

Orice atingere a pretului in zona de 5700 este un short cu valoarea recompensei fata de risc foarte buna. Un exemplu doar orientativ de short este pus pe grafic, insa nu reprezinta o indicatie de short decat la nivel vizual, intrarile trebuie luate doar pe orizont de timp mai mic 4H.

Evolutia pretului Bitcoin: D1 – Orizont de timp Zilnic

Pe orziontul de timp zilnic suntem la rezistenta de care vorbim in ultimele 2-3 analize 5250 EUR. Pe D1 este destul de evident ca linia de suport din trecut a devenit rezistenta acum. Desi este posibil sa mai avem o urcare exploziva spre zona de 5700 EUR totusi nu se poate ignora faptul ca in acest moment avem 4 tentative importante de merge mai sus, tentative ce au fost initial respinse cu destula forta de catre vanzatori. In analiza tehnica acesta formatiune se numeste regula celor 3, formatiune ce indica un posibil top si apoi intoarcere a pretului, in cazul de fata sunt 4 deja.

Insa pentru BTC este destul de comun sa prezinte o anumita formatiune de pret doar pentru a o ignora. Totusi aceasta formatiune sustine scenariul negativ in sensul ca, creste mult probabilitatea unei corectii dupa ce acesta formatiune va fi ignorata.

In concluzie pe D1 desi suntem pe un trend pozitiv suntem la o rezistenta importanta si avem si o formatiune de intoarcere. Un sell agresiv se poate si de la aceasta valoare insa nu este o varianta preferata. Varianta preferata implica un sell de mai sus.

H4 – Orizont de timp 4 ore

Pe H4 am avem 2 pozitii long castigatoare pentru cine a intrat si a tinut pozitia de la mijlocul lui aprilie prima dintre ele sau din 24 Aprilie pentru a doua pozitia.

In acest moment nu avem o pozitia preferata. Urmand sa revenim cu o analiza actualizata la aceasta, cu probabilitate mare ca pozitia sa fie un de tip short.

monedele digitale din analiza pot fi tranzactionate la Cryptocoin.Pro

CryptoCoin Pro

Postari recente

Centralizarea, o problemă pentru industria cripto

Cu toate că principiul de bază al criptomonedelor este descentralizarea, industria în sine suferă din cauza centralizării. Acest lucru este… Citeste mai mult

31 de minute

Un nou documentar despre SilkRoad

Organizația Freeross.org a publicat pe Youtube un nou documentar cu privire la cazul SilkRoad. Denumit “Silk Road Case: The Real,… Citeste mai mult

7 ore

Dezvoltator Ethereum, arestat pentru sprijinirea Coreei de Nord

Virgil Griffith, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori Ethereum, a fost arestat de FBI pe 28 noiembrie la Aeroportul Internațional… Citeste mai mult

7 ore

Stiri cripto de weekend – Bitcoin încheie luna noiembrie cu cea mai mare scădere din 2019 – Binance lansează contracte futures ETH/USDT

Bitcoin încheie luna noiembrie cu cea mai mare scădere din 2019 Bitcoin încheie luna noiembrie cu cea mai mare scădere… Citeste mai mult

8 ore

Cum funcționează plățile online și ce comisioane plătești?

Teama de a plăti online este încă la nivele surprinzător de mari la noi în țară. Românii preferă plata ramburs… Citeste mai mult

o zi

Federal Reserve aplică măsuri de control al piețelor financiare

Federal Reserve, banca centrală americană, a început să ia măsuri de influențare a pieței financiare. În ultima lună, Fed a… Citeste mai mult

o zi