Analiză tehnică de preț bitcoin – 9 ianuarie 2018

Analiză tehnică de preț bitcoin — Prețul bitcoin a străpuns de curând linia de trend ascendentă pe termen scurt, ceea ce indică faptul că urmează probabil o lichidare.

Analiză tehnică de preț bitcoin — Prețul a ricoșat față de linia de suport de 14000 de dolari și a retestat linia de trend străpunsă, care are acum rol de suport.

Dacă aplicăm funcția Fibonacci pe mișcarea de străpungere, atunci putem vedea nivelele de rezistență din apropiere.

Prețul bitcoin a străpuns o linie de trend ascendent, ceea ce semnalează o posibilă reversie. Este posibil însă să câștige ceva tract după ce încheie retragerea.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Cea mai fragilă rezistență ar putea deci să fie în continuare cea superioară. SMA200 s-ar putea menține ca rezistență dinamică, deoarece se aliniază cu nivelul de retragere Fibonacci 38,2%. Acesta se află undeva la 15 000 de dolari. Următorul nivel Fibonacci se aliniază cu SMA100, la 16 000 de dolari.

Stocastica este în creștere, ceea ce indică prezența taurilor pe piață. Oscilatorul este însă deja în zona de supracumpărare și arată o oarecare epuizare pe piață. Cifra RSI are loc să urce înainte să ajungă la supracumpărare. Așadar, taurii ar putea să mențină corecția în următoarea perioadă.

Factorii pieței

Volumele de bitcoin au scăzut semnificativ săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud a anunțat reglementări mai stricte. În plus, a crescut cererea de altcoinuri și de echități. Traderii continuă să lichideze o parte din criptomonede iar prețul bitcoin nu pare să reușească să recâștige teren suficient cât să creeze noi maxime.

Între timp, dolarul a prins ceva elan după ce a apărut noul pachet de reforme fiscale în SUA. Economiștii se așteaptă la constricții monetare. Rapoartele din ultima perioadă au fost amestecate – NFP a fost sub așteptări, iar creditul consumatorilor arată o creștere a cheltuielilor.

Spre finalul săptămânii urmează să apară raportul CPI, iar atenția ar putea să fie îndreptată către datele despre inflație. În cele din urmă, autoritățile au vorbit de presiuni mai slabe care ar putea să influențeze creșterea ratelor pe dobândă anul acesta. Așadar, confirmări din raportul CPI ar putea să fie foarte importante.

Se pare că mai multe propuneri de ETF-uri au fost retrase recent, de teama reglementărilor din partea SEC. Acest lucru a subminat încrederea în criptomonede.

Vrei să primești zilnic o analiză tehnică de preț bitcoin, direct pe adresa de email? Abonează-te la newsletter-ul GoanaDupăBitcoin și vei primi informații bonus și infografice exclusive zi de zi.

Mădălina Murărescu

Vezi comentarii

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

20 de ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

20 de ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

21 de ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

23 de ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

23 de ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

o zi