Stiri cripto de weekend – Bitcoin revine pe trend ascendent, cu perspective pozitive – Brazilia impune raportarea tranzacțiilor cu criptomonede

Bitcoin revine pe trend ascendent, cu perspective pozitive

În acest weekend, prețul Bitcoin a depășit pragul de 11.000$, iar analiștii sunt de părere că trendul ascendent va continua.

Luna august a început cu Rezerva Federală reducând rata dobânzii pentru prima dată de la recesiunea din 2008, iar SUA au intrat în a doua rundă a războiului comercial cu China.

Graficele arată că în următoarea perioadă s-ar putea înregistra creșteri și mai mari, deoarece Bitcoin imită evoluția din 2016, când s-a declanșat creșterea spre valoarea maximă istorică.

Bitcoin revine pe trend ascendent, dominanța se apropie de 67.5%, iar evaluarea totală a pieței cripto a depășit 300 miliarde de dolari.

Standardele FATF vor genera o separare a utilizatorilor cripto

Standardele FATF publicate luna trecută și decizia țărilor G20 de a le implementa va genera o separare a utilizatorilor de criptomonede în două categorii. Jeff Horowitz, ofițer principal de conformitate la Coinbase, a explicat situația:

”FATF înceacă să impună reglementările bancare la piața cripto. Înțeleg de ce sunt necesare din perspectiva prevenirii spălării banilor, dar aceste standarde vor determina creșterea tranzacțiilor directe”.

Noile reguli FATF prevăd verificări extinse KYC/AML – fiecare adresă va fi identificată și legată de o anumită persoană și nu vor fi permise tranzacții de pe adrese anonime în exchange-uri.

O parte dintre cripto-entuziaști țin la anonimitatea lor. Din acest motiv, există riscul apariției unei ”piețe negre” a criptomonedelor, facilitată de transferurile peer-to-peer. Rămâne de văzut dacă industria cripto se va putea adapta acestor noi reglementări.

Brazilia impune raportarea tranzacțiilor cu criptomonede

Comercianții de criptomonede din Brazilia trebuie să raporteze tranzacțiile către Trezoreria Națională.

Departamentul de venituri federale din Brazilia a publicat în luna mai un ghid cu privire la criptomonedele ce prevede că tranzacțiile care depășesc 30.000 reali brazilieni (7.600 USD) trebuie să fie raportate autorităților fiscale. Această prevedre se aplică atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Hotărârea este văzută pe scară largă ca un mijloc pentru a crește veniturile din impozite.

Brazilia are unele dintre cele mai mari volume de tranzacționare a criptomonedelor din America Latină, depășind aproape 100.000 BTC în aprilie. În plus, valoarea totală a pieței cripto a depășit 8 miliarde de reali în 2018, potrivit Trezoreriei Naționale.

Informațiile legate de cumpărarea, vânzarea sau donația de criptomonede trebuie transmise la sfârșitul fiecărei luni. Nerespectarea prevederilor poate duce la sancțiuni. Acestea includ amenzi de la 100 la 1000 de reali, iar înregistrările incomplete sau inexacte pot genera amenzi de 1,5 până la 3% din valoarea totală a tranzacțiilor.

Combinarea Bitcoin-ETH, binevenită din partea lui Vitalik Buterin

Dezvoltatorul de jocuri blockchain Blockade Games a propus implementarea Bitcoin Lighning Network ca interfață pentru contractele Ethereum. Aceasta ar permite plățile instantanee în Bitcoin, declanșând simultan o serie de evenimente pe Ethereum sau orice alt blockchain.

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a comentat pe marginea acestei propuneri, atrăgând atenția asupra faptului că dezvoltatorii au folosit atât Ethereum cât și Bitcoin blockchain. El a părut să încurajeze o astfel de evoluție, susținând că viitorul criptomonedelor este „divers și pluralist.”

La începutul lunii iulie, Buterin a propus implementarea blockchainului Bitcoin Cash ca soluție temporară de scalabilitate pentru rețeaua Ethereum.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile