Sinteza cripto 4 iulie – Pompliano: Bitcoin va ajunge la 100 000$ până la sfârșitul anului 2021 – ZenGo lansează primul portofel non-custodial ce suportă Libra

Pompliano: Bitcoin va ajunge la 100 000$ până la sfârșitul anului 2021

Anthony “Pomp” Pompliano – co-fondator al companiei de gestionare a cripto-activelor Morgan Creek Digital Assets – a prezis că Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021.

Într-un interviu acordat BloxLive.tv pe 2 iulie, el a afirmat că principiul de bază din spatele prognozei sale este economia clasică a ofertei-cererii. Cererea pentru Bitcoin este încă mare pentru clasa de active digitale inovatoare.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a testat valoarea de 12.000$, dar a scăzut ulterior la nivelul de 11.900$ conform CoinMarketCap.

ZenGo lansează primul portofel non-custodial ce suportă Libra

Dezvoltatorii de la ZenGo, un start-up israelian, au lansat deja primul portofel non-custodial Libra pe test net.

Aceasta este prima alternativă la portofelul Calibra, un portofel custodial dezvoltat oficial de subsidiara Facebook.

Produsul ZenGo este disponibil în prezent doar în format de cod open-source, fără interfața de utilizator.

Acesta va asigura, în schimb, controlul complet al utilizatorului asupra fondurilor. În plus, prin utilizarea tehnologiei Threshold Signatures Scheme (TSS), portofelul nu va necesita o cheie privată.

Deși nu a fost lansat încă, portofelul Calibra va fi probabil protejat prin parolă și va necesita verificări KYC. Prin comparație, portofelele non-custodiale precum cel dezvoltat de ZenGo nu necesită acest tip de verificări.

Gram Asia vinde tokenurile GRAM la preț triplu față de ICO

Compania Gram Asia a anunțat că începând cu 10 iulie va vinde tokenurile GRAM deținute pe exchange-ul Liquid. Acestea vor fi vândute la preț triplu față de prețul de ICO – 4$ față de 1.33$.

Ultima etapă a ICO-ului Telegram a avut loc în mai 2018 și a cumulat 850 milioane de dolari din vânzarea tokenului GRAM. Acesta va fi tokenul nativ pentru Open Telegram Network (TON), un proiect de rețea descentralizat dezvoltat de serviciul de mesagerie Telegram.

Oficial, proiectul TON va fi lansat la sfârșitul trimestrului 3 al lui 2019. Vânzarea de tokenuri GRAM planificată pe platforma Liquid nu este una oficială.

Coinsquare introduce cumpărarea de criptomonede la ATM-uri non-bancare

Exchange-ul canadian Coinsquare a ajunțat că a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni în compania de software JustCash. Achiziția va permite firmei să introducă cumpărarea de criptomonede cu carduri de debit prin bancomatele nebancare din Statele Unite.

Just Cash a dezvoltat un software pentru a moderniza ATM-urile și a permite achiziția de criptomonede.

Acesta este planificat să fie implementat pe aproximativ 170.000 de bancomate non-bancare din Statele Unite. Utilizatorii vor putea să cumpere și să tranzacționeze Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Dash, Litecoin, Stellar, Ripple sau DOGE cu cardul de debit.

Apoi, aparatul va oferi o chitanță tipărită care arată cheile private și publice ale utilizatorului.

CEO-ul Coinsquare, Cole Diamond, a confirmat că tehnologia a fost deja introdusă la unele ATM-uri, proces care va continua până la sfârșitul anului viitor.

“Vom depăși numărul ATM-urilor Bitcoin în decurs de un an”,

a declarat Diamond.

 

Ike

Postari recente

Cum funcționează plățile online și ce comisioane plătești?

Teama de a plăti online este încă la nivele surprinzător de mari la noi în țară. Românii preferă plata ramburs… Citeste mai mult

O oră

Federal Reserve aplică măsuri de control al piețelor financiare

Federal Reserve, banca centrală americană, a început să ia măsuri de influențare a pieței financiare. În ultima lună, Fed a… Citeste mai mult

4 ore

Binance și TravelByBit lansează un card de debit pentru turiști

Exchange-ul Binance a anunțat o colaborare cu startup-ul de călătorie TravelByBit pentru a lansa un card de debit care facilitează… Citeste mai mult

2 zile

Jack Dorsey subliniază potențialul criptomonedelor pentru Africa

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat pe Twitter că planifică să se mute temporar în Africa. El planifică să locuiască… Citeste mai mult

2 zile

Blockchain poate înlocui notarii

Majoritatea sistemelor de drept comun au un sistem de notariat public - un funcționar public care certifică legalitatea documentelor. În… Citeste mai mult

2 zile

Un Bitcoin volatil – mai mulți investitori instituționali interesați

Scăderea de preț a Bitcoin de săptămâna trecută a speriat investitorii retail, dar i-a încurajat pe cei instituționali. Piețele futures… Citeste mai mult

2 zile