Coinbase dorește să achiziționeze serviciul de custodie Xapo

Un raport publicat de The Block relevă că exchange-ul Coinbase se află în negocieri pentru achiziționarea serviciului de custodie Xapo. Conform surselor neonominalizate, principala motivație este extinderea cotei de piață pentru acest tip de servicii.

Anul trecut, Compania Xapo, a obtinut liceenta de operare in New York si pe langa portofelul digital aceasta ofera servicii de stocare offline (cold storage) pentru criptomonede.

Coinbase, rivalitate cu Fidelity Digital Assets

Aparent, Coinbase și Fidelity Digital Assets au devenit rivale în încercările de achiziție a companiei Xapo. În conformitate cu informațiile The Block, Coinbase va plăti 50 milioane dolari în numerar pentru companie. În prezent, firma de custodie înființată în 2012 este evaluată oficial la 40 de milioane de dolari.

Produsul principal oferit de Xapo este portofel digital cold storage pentru Bitcoin. Aparent, firma deține până la 5,5 miliarde USD active în custodie – aproximativ 700.000 BTC. Grayscale Bitcoin Trust este una dintre companiile ce folosește serviciile de custodie Xapo pentru 226.000 BTC.

În conformitate cu modelul actual de afaceri al companiei Xapo, clienții nu sunt taxați pentru păstrarea criptomonedelor. Firma generează venituri prin tranzacții over-the-counter (OTC) pentru clienții care utilizează Bitcoin aflat în custodie.

Xapo este condusă de CEO-ul Wences Cesares, un antreprenor din Argentina, care a fost un susținător de frunte al Bitcoin de la început.

Un câștig substanțial 

Achiziția Xapo ar reprezenta un avantaj major pentru Coinbase. Custodele a fost finanțat de nume importante din Sillicon Valley, precum Greylock Partners, Index Ventures, precum și companiile cripto de investiții Digital Currency Group, Winklevoss Capital și Blockchain Capital.

Printre investitori s-au numărat Max Levchin și David Marcus, în prezent șeful inițiativei cripto al companiei Facebook.

De la înființarea sa, Coinbase a achiziționat peste 14 firme conexe, multe dintre ele în ultimul an. Printre acestea s-a numărat și firma de analiză și statistică Neutrino, a cărei cumpărare a generat controverse. Coinbase s-a confruntat cu o critică severă pentru această achiziție, datorită faptului că conducerea sa este aproape identică cu cea a proiectului Hacking Team, care se presupune că a fost implicată în încălcări ale drepturilor omului.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

o zi

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

o zi

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

o zi

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

o zi