Indicele de frică Bitcoin motiveaza ”Balenele”

Piața cripto trece printr-o nouă fluctuația mare de preț, mulți traderi fiind îngrijorați de situația actuală. Unii au optat pentru a-și lichida poziția de teama unor viitoare scăderi, dar aparent ”balenele” Bitcoin au altă strategie.

Directorul de cercetare de la The Block, Larry Cermak, a observat că două treimi din clienții Coinbase ce dețin sume mari în BTC au cumpărat criptomonede în ultimele 24 de ore.

„Este interesant că, potrivit datelor Coinbase, 67% dintre clienții care dețin participații mari BTC (top 10%) cumpără în loc să vândă în ultimele 24 de ore.”

 

Cermak a adăugat de asemenea că 88% dintre clienții Coinbase cu participații mari XRP cumpără în loc să vândă în ultimele 24 de ore. Aspectul este interesant dacă ținem cont că prețul XRP a scăzut la cele mai mici niveluri în aproape un an.

Indicele de frică Bitcoin atinge un nivel record pentru 2019

Indicele de frică Bitcoin, ce măsoară teama și lăcomia de pe piață, a atins un nivel extrem de scăzut ieri. Acest aspect nu s-a mai întâlnit din iarna cripto a lui 2018. Indicele a atins valoarea de 13 – echivalentul de „frică extremă”, cel mai scăzut nivel din ultimele 245 de zile.

Ultima dată când acest nivel a fost atins a fost când Bitcoin a scăzut la 3.200 USD la mijlocul lunii decembrie 2018. Scara este de la zero la o sută. Partea de jos indicând „frică extremă”, în timp ce nivelul superior este „lăcomie”. Factorii luați în calcul sunt: volatilitate, moment / volum de piață, social media, sondaje, dominanță și tendințe.

Scăderea indicelui s-a corelat cu scăderea BTC sub 10.000$, pentru a patra oară de când criptomoneda a crescut la acest nivel.

BTC a revenit peste valoarea de 10.000$

Bitcoin a început deja să recupereze pierderile, scăderea sub 10.000$ a durat doar 7 ore conform Tradingview.com. Mulți analiști sunt de părere că prețul va înregistra o nouă scădere în perioada următoare. Așadar, cei ce au ratat ocazia de această dată, pot profita de oportunitate.

Ike

Postari recente

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

2 zile

CEO-ul Ripple: Suntem cei mai interesați de succesul criptomonedei XRP

Într-un interviu acordat CNN, Brad Garlinghouse , CEO-ul Ripple, a discutat despre recentul scandal din comunitatea XRP. Mai exact, compania… Citeste mai mult

2 zile

Ethereum Classic implementează cu succes hard fork-ul Atlantis

Ethereum Classic a adoptat cu succes o actualizare software la nivel de sistem cunoscută sub numele Atlantis. Acesta are rolul… Citeste mai mult

2 zile

Sberbank cumpără conturi în valoare pe 15 milioane de dolari prin Hyperledger

Cea mai mare bancă din Rusia, banca Sberbank, a achiziționat conturi în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari de… Citeste mai mult

2 zile

BitPay, acuzat că blochează fondurile donate pentru asociația Hong Kong Free Press

Editorul șef al Hong Kong Free Press (HKFP), Tom Grundy, a susținut că procesatorul de plăți BitPay refuză să transfere… Citeste mai mult

3 zile