Sinteza cripto 7 iunie – O săptămână de volatilitate pentru Bitcoin – Primarul orașului Vancouver ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin

O săptămână de volatilitate pentru Bitcoin

În cursul acestei săptămâni, prețul Bitcoin a fluctuat în intervalul 8800-7400$, semnalând un interval de volatilitate pentru Bitcoin. Marți, BTC a scăzut brusc cu 500$, urmat de o coborâre și mai accentuată miercuri până la valoarea minimă din acestă săptămână. Ulterior, au existat tentative de revenire la nivelul de 8000$ cu succes redus.

Analiștii tehnici susțin că este posibil ca în perioada următoare, Bitcoin să ajungă la nivelul de 8400$. În orice caz, șansele de coborâre sub nivelul de rezistență de 7500$ sunt extrem de reduse.

Pentru cei ce sunt interesați de evoluția pe termen lung, un grafic publicat de analistul planB relevă că BTC ar putea ajunge la 55.000$ în 2020. De asemenea, market cap-ul Bitcoin are șanse să depășească aurul până în 2028 și să ajungă al 100 trilioane de dolari.

Congressmanul american Tedd Budd solicită modificarea legilor de impozitare a criptomonedelor

Într-o ședință a Camerei Reprezentanților, congressmanul american Tedd Budd a făcut o serie de comentarii cu privire la necesitatea de modificare a modului în care criptomonedele sunt impozitate in SUA.

Mai exact, Budd susține că acestea ar trebui tratate ca valută străină și nu ca proprietăți. În prezent IRS impozitează dublu criptomonedele – atât la nivelul vânzătorului cât și la nivelul cumpărătorului. Congressmanul susține că acest lucru dă naștere unor practici neloiale și este un factor de descurajare a participării la afaceri bazate pe blockchain.

Luna trecută, IRS a promis că va publica un nou ghid cu privire la impozitarea cripto în Statele Unite, fără a oferi însă un teemen concret.

Primarul orașului Vancouver ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin

Primarul orașului canadian Vancouver a declarat că ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin, în baza unui raport prezentat de Poliția locală. Aparent, raportul susține că automatele de Bitcoin sunt ”vehiculul ideal pentru spălarea de bani”. Potrivit CoinATMRadar, există 76 BATM în oraș.

Aparent, Vancouver se confruntă cu o creștere a escrocheriilor bazate pe Bitcoin. Victimele sunt contactate din partea Agenției de Impozite din Canada și informate că datorează diferite sume de bani. Ulterior, victimele sunt instruite să efectueze aceste plăți prin intermediul ATM-urilor Bitcoin.

Raportul Poliției din Vancouver nu sugerează o interdicție, ci doar impunerea de reglementări care să prevină acest tip de comportament. Aparent, primarul și consiliul din Vancouver au dificultăți în a înțelege că acest tip de escrocherie se poate derula și prin bănci, atâta timp cât sumele sunt sub limita de raportare.

Clubul Benfica acceptă criptomonede în magazinul online

S.L. Benfica a devenit prima mare echipă europeană de fotbal care a decis să accepte plățile cu criptomonede în magazinul online. Decizia a fost implementată printr-un parteneriat cu procesatorul de plăți UTRUST.

Cel mai popular club de fotbal din Portugalia va permite fanilor să achiziționeze produsele promoționale cu BTC, ETH și tokenul UTRUST (UTK).

Potrivit reprezentanților Benfica, decizia de a accepta plățile cripto se bazează pe necesitatea de a-și moderniza strategia de comerț electronic. În prezent, echipa portugheză are peste 14 milioane de fani și este cel mai decorat club din Portugalia.

Ike

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

11 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

15 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

20 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile