Sinteza cripto 7 iunie – O săptămână de volatilitate pentru Bitcoin – Primarul orașului Vancouver ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin

O săptămână de volatilitate pentru Bitcoin

În cursul acestei săptămâni, prețul Bitcoin a fluctuat în intervalul 8800-7400$, semnalând un interval de volatilitate pentru Bitcoin. Marți, BTC a scăzut brusc cu 500$, urmat de o coborâre și mai accentuată miercuri până la valoarea minimă din acestă săptămână. Ulterior, au existat tentative de revenire la nivelul de 8000$ cu succes redus.

Analiștii tehnici susțin că este posibil ca în perioada următoare, Bitcoin să ajungă la nivelul de 8400$. În orice caz, șansele de coborâre sub nivelul de rezistență de 7500$ sunt extrem de reduse.

Pentru cei ce sunt interesați de evoluția pe termen lung, un grafic publicat de analistul planB relevă că BTC ar putea ajunge la 55.000$ în 2020. De asemenea, market cap-ul Bitcoin are șanse să depășească aurul până în 2028 și să ajungă al 100 trilioane de dolari.

Congressmanul american Tedd Budd solicită modificarea legilor de impozitare a criptomonedelor

Într-o ședință a Camerei Reprezentanților, congressmanul american Tedd Budd a făcut o serie de comentarii cu privire la necesitatea de modificare a modului în care criptomonedele sunt impozitate in SUA.

Mai exact, Budd susține că acestea ar trebui tratate ca valută străină și nu ca proprietăți. În prezent IRS impozitează dublu criptomonedele – atât la nivelul vânzătorului cât și la nivelul cumpărătorului. Congressmanul susține că acest lucru dă naștere unor practici neloiale și este un factor de descurajare a participării la afaceri bazate pe blockchain.

Luna trecută, IRS a promis că va publica un nou ghid cu privire la impozitarea cripto în Statele Unite, fără a oferi însă un teemen concret.

Primarul orașului Vancouver ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin

Primarul orașului canadian Vancouver a declarat că ia în considerare interzicerea ATM-urilor Bitcoin, în baza unui raport prezentat de Poliția locală. Aparent, raportul susține că automatele de Bitcoin sunt ”vehiculul ideal pentru spălarea de bani”. Potrivit CoinATMRadar, există 76 BATM în oraș.

Aparent, Vancouver se confruntă cu o creștere a escrocheriilor bazate pe Bitcoin. Victimele sunt contactate din partea Agenției de Impozite din Canada și informate că datorează diferite sume de bani. Ulterior, victimele sunt instruite să efectueze aceste plăți prin intermediul ATM-urilor Bitcoin.

Raportul Poliției din Vancouver nu sugerează o interdicție, ci doar impunerea de reglementări care să prevină acest tip de comportament. Aparent, primarul și consiliul din Vancouver au dificultăți în a înțelege că acest tip de escrocherie se poate derula și prin bănci, atâta timp cât sumele sunt sub limita de raportare.

Clubul Benfica acceptă criptomonede în magazinul online

S.L. Benfica a devenit prima mare echipă europeană de fotbal care a decis să accepte plățile cu criptomonede în magazinul online. Decizia a fost implementată printr-un parteneriat cu procesatorul de plăți UTRUST.

Cel mai popular club de fotbal din Portugalia va permite fanilor să achiziționeze produsele promoționale cu BTC, ETH și tokenul UTRUST (UTK).

Potrivit reprezentanților Benfica, decizia de a accepta plățile cripto se bazează pe necesitatea de a-și moderniza strategia de comerț electronic. În prezent, echipa portugheză are peste 14 milioane de fani și este cel mai decorat club din Portugalia.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile