ANAF investigheaza OneCoin
Conform unui articol publicat de wallstreet.ro, ANAF investigheaza OneCoin. Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală ANAF au identificat un prejudiciu de 1.94 milioane de lei provocat de OneCoin. Inspectorii au confirmat că filiala românească a firmei vindea pachete educaționale și pseudo-moneda virtuala OneCoin în sistem piramidal. Aparent, au fost declarate ca venituri doar comisioanele încasate din aceste activități, în timp ce valoarea respectivelor produse era transferată în străinătate.
„Aceștia au încasat, fără a declara, 7,59 milioane de lei din vânzarea în sistem de vânzari de tip piramidal (Multi Level Marketing – MLM) a unor pachete care conțin produse ”educationale”, dispozitive de ”minare” si investitii pentru o pseudo-moneda virtuala denumita OneCoin. Respectiva moneda este recunoscuta exclusiv pe o platforma online cu acces restrictionat, dedicata tranzactiilor dintre membrii comunitatii OneCoin”,
a precizat ANAF pentru wall-street.ro.
De asemenea, ANAF a informat că a inițiat colaborări cu autoritățile fiscale partenere internaționale pentru a verifica activitățile de tranzacționare cu criptomonede ale cetățenilor români. Acestea sunt impozitabile începând cu data de 1 aprilie 2019 și trebuie incluse în declarația unică pe venit ce are termen de depunere 15 martie 2020. Cota de impozitare este de 10% în cazul în care câștigurile nete depășesc 200 lei/tranzactie. În cazul în care valoarea totală a câștigurilor într-un an fiscal nu depășește 600 lei, tranzacțiile nu se impozitează, a precizat (ANAF).
Steven Mnuchin: Fédéral Reserve nu va emite un dolar digital în următorii 5 ani
Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a declarat că nu anticipează dezvoltarea unei monede digitale naționale în SUA în perioada următoare.
În cadrul unei audieri a Comitetului pentru servicii financiare la Washington, Mnuchin a declarat:
„Președintele Federal Reserve Jerome Powell și cu mine am discutat despre acest lucru – amândoi suntem de acord că în viitorul apropiat, în următorii cinci ani, nu vedem necesitatea ca Fed să emită o monedă digitală ”.
Powell spunea pe 20 noiembrie că, înainte de emiterea unui CBDC, Federal Reserve trebuie să abordeze o serie de întrebări legale. Acestea includ politici monetare și de plăți, stabilitate financiară, probleme de supraveghere și operaționale, precum și vulnerabilitatea monedelor digitale la atacuri cibernetice.
Kraken introduce rampă fiat pentru francul elvețian
Exchange-ul cripto Kraken permite acum finanțarea conturilor în franci elvețieni, adăugând una dintre cele mai active monede de pe scena finanțelor globale. În afară de francul elvețian, platforma oferă rampe fiat în dolari, euro, yeni și dolari canadian.
Kraken s-a asociat cu Banca Frick din Liechtenstein, oferind mai multe opțiuni pentru trimiterea și primirea de fonduri. Inițial, tranzacțiile vor începe pe perechile BTC / CHF și ETH / CHF.
Exchange-ul a reușit să profite de interesul european pentru tranzacțiile cu cripto și înregistrează peste 78 de milioane de dolari în tranzacții zilnice.
Cardul de debit Coinbase oferă support pentru criptomoneda stabilă DAI
Coinbase a anunțat o nouă criptomonedă suportată de carduri de debit Visa – tokenul stabil DAI, bazat pe blockchain-ul Ethereum.
DAI este prima criptomonedă stabilă adăugat pe Coinbase Card, ce a fost lansat în aprilie 2019. Cardul de debit permite clienților din Marea Britanie și UE să-și cheltuiască criptomonedele direct din conturile Coinbase. Începând din noimebrie, cardul este dsiponibil și pentru clineții din România.
Luna trecută, Coinbase Card a adăugat suport pentru patru active crypto – Basic Attention Token, (BAT), Augur (REP), Stellar (XLM) și 0x (ZRX). De asemenea, acceptă bitcoin (BTC), eter (ETH), bitcoin cash (BCH) și litecoin (LTC).