AnyCoin Direct și-a extins serviciile și la noi în țară, semn că România începe să arate din ce în ce mai bine pe harta valutei digitale. Așadar, una dintre variantele prin care românii pot face rost de criptomonedă este de acum compania olandeză AnyCoin, care pune la dispoziția clienților o gamă largă de criptomonede disponibile la noi în țară. Pe lângă bitcoin, aceștia oferă blackcoin, dogecoin, dash, feathercoin, litecoin, GCRcoin și peercoin, adică catalogul de monede cu care românii își mai rotunjesc veniturile.
Cum să cumperi criptomonedă
Cursul pentru valuta digitală pe AnyCoin poate varia, la fel și comisioanele. Important de reținut este însă că pentru sume de peste 1000 de dolari este garantat că tranzacția va fi efectuată în maxim o oră, dar toate comenzile sunt trimise cu aceeași viteză. Vă puteți aștepta deci ca și o tranzacție de câțiva satoshi să ajungă în același timp.
Procesul este simplu, iar clienții din România pot să plătească fie prin transfer bancar SEPA sau utilizând gatewayul de plăți TrustPay, conectat cu majoritatea băncilor de la noi din țară.
PASUL 1 – Înregistrarea nu diferă cu nimic de crearea unui cont de email, la care trebuie să introduceți o serie de date personale. Veți primi apoi un email prin care să activați contul, iar apoi veți fi automat înregistrat ca și client al AnyCoin Direct, de nivelul 1. Pentru a preveni abuzurile, AnyCoin a introdus un sistem pe nivele, care te trimite cu gândul la gamificare, așadar în funcție de activitatea pe exchange și de datele personale introduse puteți schimba o sumă mai mare sau mai mică de bani/criptomonedă. Suma pe care o puteți schimba pentru început este de 100 de euro într-o zi la cumpărare și 500 de euro la vânzare, dar aceasta poate să crească de până la 10 ori odată ce ați ajuns la nivelul 5.
Pasul 2 – Opțiunile de plată SEPA/TrustPay
Pe scurt, dacă sunteți familiarizați cu PayPal-ul, deja știți să folosiți SEPA ori TrustPay fără probleme.
Începem, copăcel, cu SEPA. SEPA este o inițiativă a industriei bancare din Europa, susținută atât de Uniunea Europeană cât și de Banca Centrală Europeană. În practică, introducerea monedei Euro îi ajută pe europeni să facă plăți oriunde în zona Euro ca și când s-ar duce la magazinul din colț. Dar până la introducerea formulei SEPA, nu exista o metodă ușoară de plată electronică prin Euro, fără să implici două bănci, uneori diferite, și era foarte posibil să nici măcar nu știți mare lucru despre banca partenerului de afaceri din Milano. Gândiți SEPA și TrustPay ca pe un transformator universal, o idee la fel de ”revoluționară” ca introducerea încărcătoarelor de telefon universale. Chiar dacă ai telefon Western Union iar amicul tău merge pe ING, puteți amândoi să folosiți același încărcător, SEPA, atunci când dormiți la același hotel. Fără comisioane din partea fiecărui…telefon în parte.
De asemenea, SEPA și TrustPay au avantajul transparenței, te asiguri că plățile sunt primite prompt și în totalitate, dar băncile încă își asumă responsabilitatea dacă ceva nu merge bine cu plata. Așadar, dacă nu ești la zi cu informațiile despre formula oferită prin SEPA, fă-ți timp să te pui la curent.
Prin TrustPay, clienții trebuie să facă un transfer dintr-o bancă locală către un cont de Trustpay din România. Odată ce TrustPay a primit banii (ceea ce de obicei durează doar vreo două minute) monedele vor fi trimise către portofelul electronic instantaneu.
Opțiunea de plată SEPA permite cumpărarea de criptomoende prin transfer bancar SEPA: Pentru a activa opțiunea de plată SEPA pentru contul tău, trebuie să ai în primul rând un cont de nivelul 5, adică o oarecare activitate pe site și înregistrare cu o serie de date personale. Mai multe informații despre sistemul de nivele apar pe site-ul schimbului de bitcoin.
Când introduci o comandă SEPA, vei accesa direct vizionarea comenzii. Aici, poți introduce suma pe care urmează să o plătești către contul bancar, pentru a o transfera. Notează ID-ul comenzii în descrierea transferului. Comanda este finalizată odată ce ai apăsat butonul ”I have paid” (am plătit). După ce apeși acest buton comanda nu mai poate fi schimbată sau anulată. Odată ce plata a fost primită, monedele vor fi trimise către adresa pe care ai transmis-o.
Pentru începători, întregul proces poate părea intimidant. Așdar, AnyCoin Direct oferă suport pentru clienți, atât în legătură cu serviciile pe care le oferă cât și în legătură cu criptomoneda, în general (date despre portofele, securitate, confirmări etc). Am testat serviciul cu cele mai ciudate întrebări care mi-au venit în minte, iar răspunsurile au venit rapid, școlărește, de la un consultant cu răbdare de oțel.
Mai jos aveți o listă de contacte la care cei de la AnyCoin vă stau la dispoziție cu toate datele.
-LiveChat pe site-ul AnyCoinDirect.eu
-Skype – AnyCoinDirect
-WhatsApp – (+31) – (0)627316931
-Facebook – AnyCoinDirect
-Twitter – @AnyCoinDirect
-Telefon – (+31)-(0)800-2692646
AnyCoin Direct are un volum tranzacționat de 5000 de bitcoini pe lună și au în plan să își dubleze cifra până la finele anului. Iar pentru evitarea vreunui dezastru, AnyCoin Direct nu stochează fondurile clienților. Așadar, clientul este întotdeauna în controlul propriilor monede. Când faci o comandă de cumpărare, banii sunt trimiși către o adresă specificată de client. Când faci o comandă de vânzare, se va genera o adresă pentru acea comandă. Odată ce s-a făcut plata, se execută și tranzacția.
În încheiere, nu uitați că orice ființă nouă din ecosistemul bitcoin este prețioasă și îmbogățește biodiversitatea, așadar urați-le bun venit noilor veniți și…bucurați-vă că mai multe afaceri intră în competiție pentru dragostea virtuală a comunității românești.