Elrond a lansat mainnet-ul – Aplicația Maiar si un nou model economic

Unul dintre cele mai de succes proiecte românești, Elrond, a lansat oficial mainnet-ul propriu, propunând și câteva modificări majore ale economiei din propriul ecosistem.

Creat de o echipă de dezvoltatori din Sibiu, Elrond este un protocol de calcul tranzacțional distribuit, care se bazează pe o arhitectură de tip sharding și pe un mecanism de consens Proof of Stake.

Descarca gratuit aplicatia Maiar

Așadar, proiectul oferă o rețea blockchain cu lățime mare de bandă, latență redusă, securitate ridicată și costuri reduse. Elrond este proiectat să funcționeze ca o alternativă la infrastructura economică globală existentă.

Odată cu lansarea mainnet-ului, Elrond a introdus și două noutăți – aplicația Maiar și o nouă economie a tokenului ERD.

Aplicația Maiar

Pentru a facilita accesul în rețea, echipa Elrond a creat aplicația financiară mobilă multifuncțională Maiar. Aceasta permite utilizatorilor să cumpere, să cheltuiască, să mizeze sau să împrumute tokenuri ERD. Înregistrarea se realizeză doar pe baza unui număr de telefon, iar tokenurile pot fi achiziționate direct din aplicație cu 150 de monede fiat diferite.

Stai conectat in lumea digitala!

Utilizatorii pot seta niveluri de securitate progresive în funcție de valoarea fondurilor lor, cu fiecare informație legată de numele lor de utilizator și securizată pe blockchain. Oferă inclusiv opțiunea de configurare a unor ”gardieni” pentru fonduri într-un sistem multi-sig, folosind detalii din lista de contacte.

Aplicația Maiar permite orice tip de transfer de valoare între utilizatorii de oriunde în lume. Aplicația a acumulat deja o listă de așteptare de peste 40.000 de utilizatori.

Un nou model economic pentru tokenul ERD

Odată cu lansarea mainnet-ului, Elrond introduce și un nou model economic pentru tokenul ERD, pentru a stimula creșterea valorii sale. Este vorba despre un proces de denominare care va transforma cele 20 de miliarde de tokenuri Elrond in 20 de milioane de tokenuri Elrond Gold sau EGLD, la care se vor adauga inca 11,4 milioane de EGLD.

Acest nou sistem economic are potențialul de a modifica funcționalitarea tokenului ERD. În prezent, acesta este utilizat drept gas (token de plată pentru comisioanele de tranzacții) și pentru staking. Parteneriatele și integrările recente au potențialul de a converti Elrond Gold într-o opțiune de plată digitală.

Pretul Elrond

Proiectul Elrond a stârnit mult entuziasm pe piața cripto – de la începutul lunii iulie, ERD a înregistrat o creștere de 350% și a atins luni un nivel maxim de 0,029 USD. ERD are în prezent o capitalizare de piață de 315 milioane dolari.

In prezent pretul Elrond se tranzactioneaza in jurul valorii de 0,0237 $, o scadere de aproximativ 10% in ultimele 24 de ore.

CEO Beniamin Mincu a explicat:

„O mare parte a populației din lume nu are acces la bănci și la infrastructura financiară existentă, astfel că oportunitățile lor de a participa la crearea de avere sunt extrem de limitate. Ba mai mult, această distribuție inegală înseamnă că stimulentele și riscurile pot rămâne ascunse până la explozie, creând o problemă pentru toată lumea. Am văzut dovezi în această situație în timpul crizei financiare din 2008 și o vedem din nou în aceste zile”.

Potrivit lui Mincu, Elrond caută să răspundă nevoilor unei populații globale care solicită includerea financiară și merită stimulente pentru a economisi, împrumuta și câștiga.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni