Cum poți face bani din mineritul de criptomonede – mituri și adevăr

Multe persoane asociază conceptul de bitcoin (sau criptomonede) cu bani gratis. Cu alte cuvinte, cu ajutorul calculatorului personal și a unui soft poți crea monede digitale pe care le folosești ulterior pentru plăți sau le tranzacționezi în schimbul monedelor fiat.

Dacă acum câțiva ani lucrurile stăteau întocmai, la ora actuală ele s-au schimbat substanțial. În 2010 cineva a plătit 2 pizza cu 10,000 de bitcoin minați foarte ușor. În 2019 cumperi 2 pizza cu mai puțin de 0.003 BTC, iar costurile de minare au crescut pe măsură.

Ce este mineritul de criptomonede

Criptomonedele funcționează pe baza unui registru descentralizat, în care se înregistrează tranzacțiile efectuate în rețeaua respectivei criptomonede. Minarea este procesul de adăugare a unor noi calupuri de tranzacții (blocuri) în acest registru public.

Minarea elimină nevoia unei autorități centrale care să valideze tranzacțiile și să actualizeze balanțe. Registrul este actualizat de utilizatorii legați la rețea (mineri). Prin minare, sistemul cripto menține securitatea și stabilitatea rețelelor și onestitatea tranzacțiilor.

Înainte de a deveni un miner într-o rețea cripto, există o serie de lucruri pe care trebuie să le cunoști și să le iei în calcul. Printre acestea se numără modul de funcționare al algoritmului de minare, dificultatea de minare și cum se modifică ea, rata de hash, consumul de electricitate al echipamentelor. Fără o cunoaștere în detaliu și o aproximare a calculelor, este posbil ca mineritul să dea pe minus.

Ce soluții de minare ai în România

Deși există posibilități ofertante de a mina la comun, foarte mulți români încă preferă să își cumpere plăci și să mineze acasă. Acest lucru vine cu avantaje și dezavantaje.

Totuși, înainte de a achiziționa echipamente, te invităm să vezi ce alte soluții ai și ce potențiale probleme poți întâmpina.

În materialul de mai jos vei găsi informații detaliate despre ce este mineritul de criptomonede, dar și experiența oamenilor care activează în această industrie de mai bine de 5 ani. Vorbim cu doi deținători de ferme de minare: Adrian Pop, Blockchain Mining Host (Topilița) și Silviu Ursulescu, StartHash (Bacău).

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni