BLOCKCHAIN-UL DIN NOI

Toata statistica informatiilor din trecut, din timpul sau dinaintea vietii noastre, care sustin procesul psihic al organizarii vietii e numita generic Memorie. Tehnic ea consta in inmagazinarea “chimica” a unor senzatii, sentimente, miscari , cunostinte ,asocieri etc., pe care apoi le recunoastem, le eliminam sau le reproducem. Totul se produce intr-o uriasa retea cu mii de centre de memorie, miliarde de neuroni, sinapse si celule, care functioneaza impreuna , intr-un mod unic pentru fiecare individ.

Recunoastem astfel tiparele celui mai sofisticat blockchain, inca necunoscut in totalitate- Memoria.

FIECARE INDIVID ARE PROPRIUL COD

Ne nastem cu informatii in memorie, si suntem programati sa invatam, sa traim ( sa mancam,sa mergem sa vorbim , sa innotam etc) si sa progresam.

Informatiile “criptate” in memoria pe termen lung sau pe termen scurt, memoria vizuala, auditiva sau olfactiva sunt recompuse in fiecare fractiune de secunda si fac posibila viata fiecaruia dintre noi.

La fiecare e diferit, functionam dupa liberul arbitru asfel fiecare are propria sa “cheie privata”.

UP-DATE LA COD ?

Memoria este de departe cel mai “performant chain” existent si functioneaza asa pentru ca are o componenta unica – UITAREA. Suntem programati sa ne amintim in primul rand amintirile frumoase si sa uitam sau sa ironizam ceea ce a fost neplacut ( barbatii povestesc cu entuziasm din armata , chiar si despre ce au mancat sau micile umilinte cazone!). Se considera astfel ca uitarea este un proces care ajuta sau protejeaza procesul psihic al memoriei. Uitarea arhiveaza informatiile in subconstient si este o componenta care ajuta Memoria in procesul de selectivitate si asociere. Aceasta caracteristica este stimulta in procesele psihiatrice, atunci cand individul nu poate trece peste anumite amintiri traumatizante etc.

Aceasta “linie de cod” este o importanta caracteristica a “blockchain-ului uman”.

HARMFUL

Desi informatiile din blockchain-ul propriu se “transmit” prin ADN in procesul numit generic evolutie, structura chainului e degradabila si are o functionare limitata.

Acest articol a pornit de la o comparatie metaforica dintr-un articol Corina Anghel