Administrația Sichuan solicită închiderea fermelor de minare cripto

Autoritatea de administrație financiară din provincia Sichuan din China a solicitat ca „entitățile miniere să își încheie activitățile miniere în mod ordonat”. Fermele de minare din regiune reprezintă aproximativ 9,66% din rata de hash a rețelei Bitcoin.

Regiunea muntoasă a Sichuanului oferă electricitatea ieftină și climat rece, farte atractivă pentru minerii de Bitcoin și alte criptomonede. Numeroase filialele ale giganților minieri Bitmain și AntPool sunt situate în provincie, alături de alții.

Fermele locale din Sichuan nevoite sa inchida activitatea

O notificare publică publicată pe 18 mai indică faptul că utilizarea de electricitate din regiune a crescut cu 22% în luna mai. Între timp, fluxul de apă în râurile locale a scăzut cu 20%, ceea ce duce la o deficiență a aprovizionării cu hidroelectricitate.

Metode de a castiga criptomonede – Cum poti sa faci bani din criptomonede?

Fermele locale din Sichuan au fost nevoite să-și restricționeze activitatea din cauza întreruperilor de curent.

Este foarte posibil ca acesta să fie motivul principal pentru solicitarea autorităților de închidere a activităților de minare de criptomonede. În orice caz, acest lucru va da o lovitură severă ratei de hash rețelei Bitcoin, care a fost oricum afectată de halving. Minarea cu echipamente mai vechi nu mai este profitabilă, mai ales în condițiile în care prețul Bitcoin a scăzut sub 9000$.

În prezent, fermele din China reprezintă aproximativ 70% din rata de hash a rețelei Bitcoin, conform proiecțiilor publicate de site-ul de știri PANews. Cu toate acestea, numărul și capacitatea fermelor de minare situate în Europa și America a crescut semnificativ în ultimii ani. Autoritățile chineze nu au fost prea deschise înspre minarea de criptomonede, însă alte zone din lume au o atitudine pozitivă. China rămâne însă țara cu cele mai mici prețuri ale curentului electric din lume.

Ike

Postari recente

Utilizarea criptomonedelor in viata de zi cu zi – Viitorul platilor?

Libera circulația a oamenilor a sprijinit dezvoltarea cardurilor alimentate cu criptomonede, inclusiv în România. Acestea… Citeste mai mult

2 ore

Chainalysis obține finanțare suplimentară de 49 de milioane de dolari

Compania de analiză cripto Chainalysis a anunțat că a încheiat o rundă de finanțare de… Citeste mai mult

20 de ore

Blockchain Webinar Pentru Incepatori

La fel ca internetul timpuriu, tehnologia blockchain este cel putin la fel de neinteleasa de… Citeste mai mult

24 de ore

Bitcoin ar trebui să depășească 9600$ pentru a evita un declin abrupt

În ultimele zile, pretul Bitcoin a trecut printr-o perioadă de consolidare în intervalul 9.000-9.300$. Deși… Citeste mai mult

o zi

Deloitte: interesul pentru tehnologia blockchain crește la nivel mondial

Potrivit unei analize realizate de Deloitte, atitudinea față de tehnologia blockchain este din ce în… Citeste mai mult

o zi

Comunitatea crypto din România dorește să sprijine inițiativa lui Selly

În ultima perioadă, unul dintre cei mai apreciați youtuberi români, Selly, a ridicat o serie… Citeste mai mult

2 zile