LDV Bank – schimb romanesc de criptomonede

Iarna crypto continua si in 2019. Preturile scazute si incertitudinea in fata regularizarii sunt doar doua motive care fac piata sa stagneze. Din punctul de vedere a antreprenorilor, acest interval de timp este foarte bun pentru a construi noi afaceri. Unul dintre ei este Marius Mora, CEO LDV Bank, un exchange crypto romanesc care a avut un update major saptamana trecuta.

L-am contactat pe Marius ca sa ne spuna mai multe despre afacerea pe care o conduce si sa vedem care sunt planurile LDV Bank pentru viitor.

Ike. Cand a luat fiinta si de ce LDV Bank? Cum s-a nascut ideea? Cateva cuvinte despre echipa/componenta echipei?

Marius: LDV Bank a luat fiinta ca idee in martie 2017, ca firma in iunie 2017, ca proiect v1 in septembrie 2017. V2 in martie 2018 si iata v3 de care suntem foarte multumiti, martie 2019.

Prima data ideea a aparut acum vreo 4-5 ani, dar din pacate atunci a fost abandonata. Am revenit in martie 2017 si pana in prezent am reusit sa o materializam. Avem o echipa de trei membrii si avem in plan sa o extindem.

Ca si profesionalism, am reusit sa creem o simbioza extraordinara in echipa, dupa o perioada de timp in care au existat foarte multe discutii asupra directiilor de dezvoltare.

Ike: Care este politica de comisioane? Cum sunt ele in comparatie cu alte site-uri de acelasi gen?

Marius: Noua versiune a platformei LDV Bank opereaza ca o casa de schimb. La prețul afișat nu se adaugă comision. La retragerile crypto se percepe comisionul retelei, EURO către Mistertango – 2 Euro, EURO către Revolut – 2 EURO. Mai multe informatii legate de politica de comisionare le gasiti pe pagina oficiala.

Ike: Cum este asigurata securizarea site-ului si datele personale ale clientilor?

Marius: Datele personale ale clientilor sunt pastrate in siguranta prin limitarea accesului la acestea doar la moderatorii relevanti. Site-ul este realizat folosind tehnologii de ultima generatie, hostat intr-o solutie de cloud entreprise-grade, iar accesul SSL este garantat printr-un certificat cu validare extinsa semnat DigiCert Inc. Toate retragerile sunt confirmate prin email si incurajam toti utilizatorii sa isi activeze 2FA (autentificare prin 2 factori) de la prima accesare a contului.

Ike: Ce impact crezi ca are sau va avea volatilitatea asupra cursurilor practicate?

Marius: Volatilitatea a fost in primul an o mare problemă pentru noi dar am reușit să găsim soluții optime astfel că în acest moment, odată cu upgrade-ul major de la începutul acestei săptămâni pe platforma noastră volatilitatea nu afectează în niciun fel cursul de schimb. Fiecare client are wallet pt EURO, BTC și ETH in care isi poaste pastra fondurile oricat doreste (fara taxe). Plasează ordin de schimb atunci când dorește și fiecare ordin este onorat la market price-ul la care a fost pus in mai putin de 30 de secunde.

Ike: Explica-ne te rog pe scurt care este mecanismul/principiul de functionare al platformei?

Marius: Dacă ar fi să alegem 3 cuvinte care să dorim să ne reprezinte în piață aș spune lichiditate, simplitate și rapiditate.

Simplitate pentru ca am ales un design si “customer journey” minimaliste dar corelate cu standardele internaționale, fiecare buton și fiecare actiune să fie fix acolo unde clientul se asteapta să fie.

Rapiditate pentru că am lucrat foarte mult la îmbunatățirea procesului. Astfel, reușim să facem exchange crypto to fiat și invers în doar 15-30 secunde și depozite și retrageri fiat în maxim 15-30 de minute daca clientii au conturi Revolut cu care Mistertango are o compatibilitate foarte buna.

Mecanismul este unul foarte simplu. Inregistrare pe platformă cu carte de identitate și extras de cont de euro. Validările se fac în intervalul orar 19-21 în maxim 2 ore, apoi depunerea de crypto sau fiat. Din momentul în care fondurile sunt în balanță, schimbul în sine dureaza doar 15-30 de secunde. Aici a fost practic cea mai mare provocare. Să oferim clienților timpi foarte rapizi la executarea orderelor.

Ike: Cate monede digitale se pot tranzactiona pe LDV Crypto Bank?

Marius: Prin noua platformă am încercat să optimizăm la maxim cerințele pieței de crypto din România, pe care în acest moment am identificat-o ca o piață de “intrare și ieșire în/din crypto, 95% cu BTC și ETH”. Am ales paritate cu EURO pentru că este singura posibilitate prin care puteam automatiza procesul 100%. Băncile din România nu ofera încă suport pentru interfețe programatice, nemailuând în considerare politica neprietenoasă vizavi de criptomonede.

Ike: Cum se asigura lichiditatea in cadrul perechilor de schimb la LDV Crypto Bank?

Marius: Am semnat convenții cu mai mulți market-makers internaționali astfel ca problema legată de lichiditate, care ne-a afectat oarecum in primul an de activitate, nu mai există. Momentan executăm automat orderele, schimbul automatizat și rapiditatea depunerilor/retragerilor depinzând de sume de bani plasate de noi ca buffer pe piețele internaționale și în Mistertango (partenerul nostru bancar pentru EURO).

Ike: Care este plafonul minim/maxim de exchange pentru utilizatori?

Marius: Schimbul minim este de 20 de EURO, iar maxim echivalentul a 2 BTC pe zi in regim automatizat 100%. Pentru utilizatorii care vor sa mareasca aceste limite, putem discuta telefonic si putem schimba si cantitati mai mari zilnice/user. Pe măsură ce fluxul de clienți va crește, în decurs de 2-3 săptămâni, vom mări cu siguranță limita superioara.

Ike: Aveti in plan lansarea unui token nativ? (dupa modelul tokenurilor BNB, HT, KCS, etc..)

Marius: Da, avem foarte multe lucruri pe care vrem sa le implementam, inclusiv un astfel de token integrat cu o solutie de monetizare a lui pentru pentru investitorii mici si medii care utilizeaza platforma noastra.

Ike: Care sunt cele mai mari provocari intalnite in genul acesta de business, si cum pot fi depasite?

Marius: Provocarea cea mai mare este ca sunt foarte multe “moving parts” cum ar fi politica bancilor, politica guvernelor, volatilitatea mare din piata, intr-un cuvant contextul care se schimba frecvent in directii greu de preconizat. Am fost dezamagiti cand ING a decis sa ne inchida contul fara sa ne intrebe. De aceea am ales sa mergem in directii mult mai sigure, cum ar fi partenerul bancar actual care este crypto friendly, stie foarte bine domeniul nostru de activitate astfel ca nu exista riscul sa ne inchida conturile.

Ike: Aveti in plan sa introduceti un program de afiliere?

Marius: Nu numai ca avem in plan dar este deja implementat un astfel de program asa ca ne bucuram sa putem anunta ca suntem prima platformă de crypto din România și una dintre puținele din Europa care își recompensează userii pentru promovare. Din profiturile înregistrate prin intermediul afiliatilor, plătim un comision de 25%, zilnic, in EURO direct în portofelul fiecarui afiliat de pe platforma noastra.

Ike: Ce nivel de concurenta exista in Romania pe aceasta nisa de business?

Marius: Sa vorbesti de concurenta este intotdeauna un subiect foarte sensibil. In Romania in acest moment exista mai multe platforme si cu marea majoritate putem spune ca suntem prieteni astfel ca devine chiar mai greu de discutat despre asta. Vrem sa ne deosebim prin calitatea serviciilor, prin experienta pe site si usurinta de a utiliza platforma.

Ike: Care este parerea ta personala referitor la viitorul acestui domeniu?

Marius: Cred ca este un domeniu de mare viitor, in special prin tehnologia din spatele criptomonedelor, tehnologia blockchain, care este prezenta in tot mai multe domenii – banking, cadastru, guvernare, contabilitate, etc. Ca piata in sine, cu un market cap cat Apple in 2017 si sub Mc Donalds anul acesta, adica cat o singura  companie mare din lume, piata criptomonedelor este indeajuns de mare incat sa fie luata in seama si indeajuns de mica incat sa poata sa creasca foarte mult. Previzunea mea personala, market capul va depasi pentru prima data 1 trillion de EURO pana in decembrie 2020. 

Ai folosit si tu platforma LDV Bank pana acuma? Cum ti s-a parut experienta avuta? Spune-ne parerea ta.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

4 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

6 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

9 ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

10 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

o zi