Bitfury și ferma de la Toplița Blockchain Hosting donează putere de calcul pentru lupta impotriva virusului COVID-19

Compania blockchain Bitfury a anunțat că a donat o parte din puterea sa de calcul bazată pe GPU pentru cercetarea coronavirusului.

Firma din Amsterdam a declarat că, începând cu 20 martie, nodurile computerizate GPU au lucrat pentru proiectul de cercetare COVID-19 „Folding@ home”. Acesta a fost lansat în februarie de Universitatea Washington. Proiectul utilizează o rețea de computere pentru a rula simulări pentru structura proteinei de coronavirus, care ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin. Rezultatele calculelor Folding@Home sunt disponibile public, putând fi folosite de orice organizație care lucrează la un vaccin, tratament sau alte cercetări cu privire la COVID-19.

“Contribuția noastră cu putere de calcul este mai puțin importantă prin comparație cu eforturile personalului medical și alți angajați esențiali care activează în primele linii de apărare împotriva acestui virus. Cu toate acestea, suntem încrezători că proiectul Folding@Home, alături de munca multor cercetători și medici, va avansa semnificativ înțelegerea și tratamentul acestei boli “,

a declarat CEO-ul Bitfury, Valery Vavilov.

Lupta impotriva virusului COVID-19

Stocul BitFury de mineri ASIC va continua să lucreze pe blockchainul Bitcoin. Din acest punct de vedere, GPU-urile sunt mult mai versatile, deoarece ASIC-urile sunt foarte specializate și nu pot fi mutate cu ușurință către alte proiecte.

Bitfury se alătură operatorului minier CoreWeave, care a anunțat pe 19 martie că a dedicat aproximativ 6.000 de GPU-urilor proiectului Folding@Home.

Inclusiv ferma de minare românescă din Toplița, Blockchain Hosting, sustine lupta impotriva virusului COVID-19. A anunțat că a donat puterea de calcul a 10 riguri de minare pentru proiect.

“Sustinem proiectul Folding@Home pentru ca intelegem cat de important este sa gasim un vaccin impotriva virusului COVID-19”,

a declarat Adrian Pop pentru GDB.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

4 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni