Bitfury și ferma de la Toplița Blockchain Hosting donează putere de calcul pentru lupta impotriva virusului COVID-19

Compania blockchain Bitfury a anunțat că a donat o parte din puterea sa de calcul bazată pe GPU pentru cercetarea coronavirusului.

Firma din Amsterdam a declarat că, începând cu 20 martie, nodurile computerizate GPU au lucrat pentru proiectul de cercetare COVID-19 „Folding@ home”. Acesta a fost lansat în februarie de Universitatea Washington. Proiectul utilizează o rețea de computere pentru a rula simulări pentru structura proteinei de coronavirus, care ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin. Rezultatele calculelor Folding@Home sunt disponibile public, putând fi folosite de orice organizație care lucrează la un vaccin, tratament sau alte cercetări cu privire la COVID-19.

“Contribuția noastră cu putere de calcul este mai puțin importantă prin comparație cu eforturile personalului medical și alți angajați esențiali care activează în primele linii de apărare împotriva acestui virus. Cu toate acestea, suntem încrezători că proiectul Folding@Home, alături de munca multor cercetători și medici, va avansa semnificativ înțelegerea și tratamentul acestei boli “,

a declarat CEO-ul Bitfury, Valery Vavilov.

Lupta impotriva virusului COVID-19

Stocul BitFury de mineri ASIC va continua să lucreze pe blockchainul Bitcoin. Din acest punct de vedere, GPU-urile sunt mult mai versatile, deoarece ASIC-urile sunt foarte specializate și nu pot fi mutate cu ușurință către alte proiecte.

Bitfury se alătură operatorului minier CoreWeave, care a anunțat pe 19 martie că a dedicat aproximativ 6.000 de GPU-urilor proiectului Folding@Home.

Inclusiv ferma de minare românescă din Toplița, Blockchain Hosting, sustine lupta impotriva virusului COVID-19. A anunțat că a donat puterea de calcul a 10 riguri de minare pentru proiect.

“Sustinem proiectul Folding@Home pentru ca intelegem cat de important este sa gasim un vaccin impotriva virusului COVID-19”,

a declarat Adrian Pop pentru GDB.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

ErisX lansează birou OTC

Exchange-ul ErisX a anunțat că a lansat un birou OTC pentru tranzacții cu criptomonede în… Citeste mai mult

10 ore

Peste 1000 de companii, infectate cu malware de minare Monero anul acesta

Gama de malware Blue Mockingbird a infectat peste 1000 de sisteme ce aparțin companiilor cu… Citeste mai mult

11 ore

Banca Centrala din India anunță oficial că nu există restricții pentru companiile cripto

Banca Centrala din India (RBI) a clarificat că nu există restricții pentru comercianții și companiile… Citeste mai mult

12 ore

Timpul in Bitcoin

Odata cu trecerea timpului (sic), am auzit de mai multe ori termenii: "odata la 4… Citeste mai mult

13 ore

Portofelul digital Calibra se redenumeste Novi

Portofelul digital Calibra a decis să își schimbe numele în Novi. Proiectul Facebook a anunțat… Citeste mai mult

17 ore