Directorul Federal Reserve se declară împotriva Libra

Șeful băncii centrale americane consideră că Facebook nu ar trebui să aibă permisiunea de a lansa criptomoneda Libra până când compania va detalia modul în care va rezolva o serie de probleme de reglementare.

“Cred că nu ar trebui să li se permită să lanseze proiecte fără să existe o satisfacție generală față de modul în care compania a abordat spălarea banilor”,

a declarat Jerome Powell, președintele Federal Reserve. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei audieri în fața Comisiei de Servicii Financiare.

El a adăugat:

“Protecția datelor, confidențialitatea consumatorilor, toate aceste lucruri vor trebui abordate foarte atent și cu atenție într-un proces deliberat, nu într-un sprint pentru implementare”.

Criptomoneda Libra, în atenția autorităților guvernamentale

Powell a adăugat că Libra a ridicat “multe preocupări serioase” în ceea ce privește stabilitatea financiară și protecția consumatorilor. Federal Reserve au creat un grup de lucru pentru a urmări evoluția criptomonedei și lucrează cu băncile centrale din alte țări.

Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare din SUA, o organizație federală creată în 2010 care operează sub auspiciile Departamentului Trezoreriei americane, va analiza, de asemenea, proiectul.

Powell a explicat că unele dintre preocupările legate de criptomoneda Libra rezultă din dimensiunea Facebook. Rețeaua de social media “are peste un miliard de utilizatori”, ceea ce i-ar oferi o influență prea mare.

“Vreau răspunsuri reale”

Facebook a stârnit foarte multe controverse odată cu publicarea whitepaper-ului Libra. Parlamentarii americani, autoritățile de reglementare și miniștrii de finanțe din întreaga lume au cerut companiei să suspende dezvoltarea criptomonedei până când vor obține răspunsurile la întrebările legate de proiect.

David Marcus, seful proiectului Libra, a răspuns marți la câteva întrebări adresate de Comitetul Bancar al Senatului.

Senatorul Sherrod Brown, membru al comitetului, nu a fost impresionat de răspunsurile lui Marcus, spunând într-o declarație:

“Facebook nu a oferit răspunsuri despre criptomoneda Libra. Vreau răspunsuri reale în timpul audierii de săptămâna viitoare. Solicit supraveghetorilor noștri financiari să examineze îndeaproape Libra pentru a ne asigura că utilizatorii sunt protejați “.

Marcus va depune mărturie în fața Comitetului bancar al Senatului, în data de 16 iulie, și a Comitetului de Servicii Financiare al Casei pe 17 iulie.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Blockchain-ul WAX – piața dedicată obiectelor din jocurile video

Odată cu creșterea numărului de jocuri video și lumi virtuale ce utilizează obiecte unice și… Citeste mai mult

6 ore

Perioadă de consolidare pentru Bitcoin în timp ce piața DeFi crește masiv

Datele ICO Analytics arată o creștere a activității pe piața cripto. Mai exact, traficul web… Citeste mai mult

o zi

Changpeng Zhao ratează oportunitatea de a cumpăra o bancă din Liechtenstein

Presa elvețiană a raportat că Changpeng Zhao nu a reușit să cumpăre banca Union Bank… Citeste mai mult

o zi

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

2 zile

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

2 zile

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

5 zile