Germania – pro euro-digital, anti-Libra

Ministrul federal al Finanțelor din Germania a declarat că este un susținător al ideii de euro digital, dar este împotriva proiectelor în monedă privată, cum ar fi Libra.

Într-un interviu acordat ziarului local Wirtschafts Woche, ministrul Olaf Scholz a susținut că rămâne „foarte, foarte critic” cu privire la Libra. Cu toate acestea, un euro digital ar fi bun pentru sistemul financiar al Europei, în special în urma globalizării economice.

“Un astfel de sistem de plăți ar fi bun pentru centrul financiar european și integrarea acestuia în sistemul financiar mondial”,

a spus Scholz.

„Nu ar trebui să pierdem teren în favoarea Chinei, Rusiei, SUA sau furnizorilor privați.”

Similar cu alți lideri europeni, cum ar fi ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, Scholz este de părere că emisia de monedă este un atribut al statelor:

„Un element de bază al suveranității statului este emiterea de monedă, nu putem da această putere companiilor private.”

Euro digital castiga teren in fata Libra

Germania și Franța au declarat anterior că vor face tot posibilul pentru a bloca accesul criptomonedei Libra în țările respective. Congresul american este de asemenea îngrijorat și pune presiune pe Facebook pentru a da explicații suplimentare în legătură cu proiectul. Șefa comisiei financiar-bancare din Camera Reprezentanților SUA a solicitat ca Mark Zuckerberg să se prezinte în comisie pentru a răspunde la întrebări.

Asociația Libra au suferit deja o pierdere ca urmare a acestor presiuni – PayPal și-a anunțat decizia de a părăsi asociația săptămâna trecută. Consiliul director al Asociației Libra urmează să semneze cherterul oficial al organizației pe 14 octombrie.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Bitcoin crește la 6700$ și pare să se decupleze de la evoluția burselor

În ultimele zile, prețul Bitcoin a fluctuat în intervalul 6100-6500$, urmând evoluția burselor americane. Indicii… Citeste mai mult

10 ore

Swedbank, investigată și amendată pentru încălcarea normelor AML

Autoritatea de Supraveghere Financiară (FSA) din Suedia a amendat Swedbank cu 386 de milioane de… Citeste mai mult

10 ore

OKEx anunță cel de-al 11-lea IEO – DEAPCOIN (DEP)

Compania OKEx a anunțat că pe data de 8 aprilie va găzdui cea de-a 11-a… Citeste mai mult

12 ore

Vulnerabilitate de securitate în sistemul de videoconferință Zoom

Rapoarte recente relevă că software-ul de videoconferință Zoom are vulnerabilități care permite unui atacator să… Citeste mai mult

14 ore