Audierea lui Mark Zuckerberg în fața Congresului SUA

Miercuri, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a apărut în fața Congresului american pentru a răspunde la înrebări cu privire la proiectul Libra. În mare parte, el a reiterat punctele expuse de David Marcus anterior, cu unele mențiuni notabile.

Dacă SUA nu inovează, China o va face

În primul rând, Zuckerberg pare să creadă că viitorul va include criptomonedele. El a subliniat că, dacă SUA nu le va adopta, va rămâne în urmă din punct de vedere tehnologic.

”În timp ce dezbatem aceste probleme, restul lumii nu așteaptă. China se mișcă rapid pentru a lansa idei similare în lunile următoare. Libra va fi susținută în mare parte de dolari și cred că va extinde influența financiară a Americii, precum și valorile democratice și supravegherea noastră în întreaga lume. Dacă America nu inovează, rolul nostru de lider în industria financiară nu este garantat”

a menționat el.

Comentariile membrilor Congresului au demonstrat că aceștia nu înțeleg conceptul de criptomonede și că încă nu au încredere suficientă pentru a le susține adopția în masă. Congressmanul Brad Sherman și câțiva dintre omologii săi au susținut că criptomonedele ar putea fi utilizate pentru finanțarea terorismului și spălarea banilor.

Dacă SUA nu aprobă, Facebook se va retrage din Libra

Zuckerberg și-a reiterat angajamentul de a satisface preocupările autorităților de reglementare înainte de a lansa Libra. În cazul în care nu se va obține aprobare din partea autorităților americane și Asociația Libra votează să lanseze totuși proiectul, el a susținut că Facebook se va retrage.

„Ați spus că nu veți lansa fără aprobarea autorității de reglementare din SUA. Ce se întâmplă dacă asociația decide să se lanseze în ciuda acestui lucru? ”

a întrebat congressmanul Bill Huizenga.

„Cred că vom fi obligați să părăsim asociația. Dacă nu primim autorizațiile necesare pentru a merge înainte și asociația alege să continuie fără noi, atunci vom ajunge în poziția de a nu mai face face parte din asociație,”

a fost răspunsul lui Zuckerberg.

Congresul american nu a fost convins

În urma audierii, Maxine Waters, președintele comisiei financiar bancare din Congres, a declarat că îngrijorările legislatorilor nu au fost calmate.

„Nu susțin Libra în acest moment. Și nu este ca și cum o voi susține dacă va face una sau alta. În continuare nu știu ce este, nu cred că proiectul a fost explicat în mod adecvat .“

Într-o audiere separată de ieri, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a declarat că Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare (FSOC) a creat un grup de lucru pentru monitorizarea criptomonedelor și a Libra.

Mnuchin a adăugat că una dintre metodele de reglementare ale proiectului ar fi prin intermediul instituțiilor participante la Asociația Libra.

 

 

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Cărți despre Bitcoin – pentru copii, incepatori si avansati!

Bitcoin a devenit un subiect atât de discutat, încât au fost publicate cărți inclusiv pentru… Citeste mai mult

3 zile

JPMorgan oferă expunere la Bitcoin

Business Insider raportează că JPMorgan devine prima bancă majoră din SUA care va oferi clienților… Citeste mai mult

3 zile

Cathie Wood, Elon Musk și Jack Dorsey discută despre beneficiile Bitcoin

În cadrul podcastului ”The ₿ Word”, trei personalități populare în comunitatea cripto au explicat ce… Citeste mai mult

4 zile

Lansarea unei criptomonede – un instrument de marketing pentru un produs sau serviciu!

Pentru cei care decid să profite la maxim de oportunitățile oferite de tehnologia blockchain, lansarea… Citeste mai mult

5 zile

Sa construiesti este foarte profitabil, iar aplicația descentralizată este noul trend!

Unul dintre cei mai folosiți termeni din ecosistemul crypto este Dapps – acestea sunt aplicații… Citeste mai mult

6 zile

Shaorma cu de toate! Piata crypto in prima jumatate a anului 2021

Prima parte a anului 2021 a fost un rollercoaster de activitate pe piața cripto, marcat… Citeste mai mult

7 zile