Audierea lui Mark Zuckerberg în fața Congresului SUA

Miercuri, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a apărut în fața Congresului american pentru a răspunde la înrebări cu privire la proiectul Libra. În mare parte, el a reiterat punctele expuse de David Marcus anterior, cu unele mențiuni notabile.

Dacă SUA nu inovează, China o va face

În primul rând, Zuckerberg pare să creadă că viitorul va include criptomonedele. El a subliniat că, dacă SUA nu le va adopta, va rămâne în urmă din punct de vedere tehnologic.

”În timp ce dezbatem aceste probleme, restul lumii nu așteaptă. China se mișcă rapid pentru a lansa idei similare în lunile următoare. Libra va fi susținută în mare parte de dolari și cred că va extinde influența financiară a Americii, precum și valorile democratice și supravegherea noastră în întreaga lume. Dacă America nu inovează, rolul nostru de lider în industria financiară nu este garantat”

a menționat el.

Comentariile membrilor Congresului au demonstrat că aceștia nu înțeleg conceptul de criptomonede și că încă nu au încredere suficientă pentru a le susține adopția în masă. Congressmanul Brad Sherman și câțiva dintre omologii săi au susținut că criptomonedele ar putea fi utilizate pentru finanțarea terorismului și spălarea banilor.

Dacă SUA nu aprobă, Facebook se va retrage din Libra

Zuckerberg și-a reiterat angajamentul de a satisface preocupările autorităților de reglementare înainte de a lansa Libra. În cazul în care nu se va obține aprobare din partea autorităților americane și Asociația Libra votează să lanseze totuși proiectul, el a susținut că Facebook se va retrage.

„Ați spus că nu veți lansa fără aprobarea autorității de reglementare din SUA. Ce se întâmplă dacă asociația decide să se lanseze în ciuda acestui lucru? ”

a întrebat congressmanul Bill Huizenga.

„Cred că vom fi obligați să părăsim asociația. Dacă nu primim autorizațiile necesare pentru a merge înainte și asociația alege să continuie fără noi, atunci vom ajunge în poziția de a nu mai face face parte din asociație,”

a fost răspunsul lui Zuckerberg.

Congresul american nu a fost convins

În urma audierii, Maxine Waters, președintele comisiei financiar bancare din Congres, a declarat că îngrijorările legislatorilor nu au fost calmate.

„Nu susțin Libra în acest moment. Și nu este ca și cum o voi susține dacă va face una sau alta. În continuare nu știu ce este, nu cred că proiectul a fost explicat în mod adecvat .“

Într-o audiere separată de ieri, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a declarat că Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare (FSOC) a creat un grup de lucru pentru monitorizarea criptomonedelor și a Libra.

Mnuchin a adăugat că una dintre metodele de reglementare ale proiectului ar fi prin intermediul instituțiilor participante la Asociația Libra.

 

 

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

o zi

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

2 zile

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

5 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni