Sinteza cripto 21 martie 2019 – OneCoin România intră în atenția ANAF – Administratorul fondurilor Mt. Gox anunță că deține 141.000 BTC și 142.000 BCH

OneCoin România intră în atenția ANAF

Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de 400.000 euro provocat de firma OneCoin România. Cele 1,94 milioane de lei reprezintă valoarea TVA și a aimpozitului pe venit pe care reprezentanții firmei nu l-au plătit la bugetul de stat.

Investigațiile ANAF au relevat că OneCoin Romania a încasat 7,59 milioane de lei din vânzarea de servicii în sistem piramidal (Multi Level Marketing – MLM). Pachetele vândute includeau produse ”educaţionale”, dispozitive de ”minare” şi investiţii în pseudo-moneda virtuală denumită OneCoin.

Pentru a păstra aparenţa legalităţii, reprezentanţii firmei declarau şi plăteau taxe doar la valoarea comisioanelor percepute. Sumele încasate erau virate ulterior către o firmă cu sediul în altă ţară.

Inspectorii ANAF au blocat conturile firmei și au sesizat organele de urmărire penală cu privire la evaziunea fiscală realizată de OneCoin România.

Litecoin și-a dublat valoarea în acest an

Versiunea ”light” a Bitcoin, LTC, și-a dublat valoarea pe parcusul anului 2019. Evoluția s-a datorat în cea mai mare parte activității de promovare agresivă derulată de Litecoin Foundation.

În ultimele luni, Litecoin a fost acceptat ca metodă de plată de numeroși comercianți. Un exemplu în acest sens este rețeaua de vânzători de automobile Bob Moore din Statele Unite. De asemenea, Litecoin Foundation a sponsorizat mai multe evenimente publice, stimulând recunoașterea brandului. De la luptele MMA organizate de UFC până la concerte K-Pop, criptomoneda este din ce în ce mai prezentă în ochii publicului.

Cumpara/Vinde Litecoin

Foarte important de stiut este ca Litecoin are halving anul asta. Recompensa scade cu 50% in timp ce costurile raman aceleasi.

Litecoin oferă și avantaje precum viteză ridicată de confirmare a tranzacțiilor și comisioane foarte mici. De exemplu, o tranzacție de 62 milioane de dolari din noiembrie 2018 a avut un comision de doar 50 de cenți.

În plus, fondatorul Litecoin, Charlie Lee a anunțat că prioritatea dezvoltatorilor în perioada următoare va fi introducerea tranzacțiilor confidențiale. În acest sens, Litecoin Foundation a încheiat un parteneriat cu moneda privată Beam. Scopul proiectului este de a implementa protocolul Mimblewimble, care are rolul de a facilita scalarea și confidențialitatea tranzacțiilor.

Licitație imobiliară pe platforma Binance

Exchange-ul Binance a anunțat că pe data de 8 aprilie, utilizatorii au posibilitatea de a participa la o licitație imobiliară. O vilă futuristă de lux aflată în Casuarina, New South Wales, va putea fi achiziționată folosind BTC sau BNB.

Licitația este organizată în colaborare cu compania imobiliară James Pratt Auctions (JPA) din Australia.

Proprietatea denumită “Jetsons” datorită designului său ultra-modern valoarează aproximativ 1.2 milioane de dolari. Are 412 metri pătrați, cinci dormitoare și trei băi, o piscină încălzită de 25 de metri și o trambulină. Este automatizată complet cu sistemul Google Home și folosește panouri solare.

Administratorul fondurilor Mt. Gox anunță că deține 141.000 BTC și 142.000 BCH

Administratorul desemnat de justiția japoneză pentru gestionarea falimetului Mt. Gox a publicat un raport cu privire la fondurile disponibile. Conform documentelor, Mr. Gox deține în prezent peste 141,000 Bitcoin și peste 142,000 Bitcoin Cash, ce urmează să fie returnate creditorilor. Pe lângă criptomonede, conturile exchange-ului conțin și echivalentul a 630 milioane de dolari în yeni.

De asemenea, administratorul a declarat că a evaluat cererile de recuperare a fondurilor depuse de creditorii exchange-ului. Decizia cu privire la declanșarea procesului de returnare a banilor va fi publicată pe 26 aprilie.

Ike

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

5 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

7 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

10 ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

11 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

o zi