Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu cea a criptomonedei Bitcoin. S-a lansat printr-un ICO, în iulie 2014, când prețul pentru 1 Ether era în jur de 40 de cenți. Doi ani mai târziu prețul a ajuns la aproximativ 1400 $.

Pe blockchain-ul Ethereum s-au construit multe proiecte(ICO) care au creat cerere pentru criptomoneda Ether, acesta fiind unul din catalizatorii creșterii de pret. La fel și FOMO(teama de a rata oportunitatea) a jucat un rol de catalizator. Întrebarea este, va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul de 1400$? Eu spun DA, și în continuare am sa va explic de ce.

Catalizatori pentru prețul criptomonedei Ethereum în următorul hype

Ethereum 2.0 este în testele finale, iar odată cu lansarea oficială va aduce o serie de îmbunătățiri Blockchain-ului Ethereum. În plus, se face trecerea de la POW(proof of work) la POS(proof of stake) aspect care reprezinta un avantaj in colaborarea cu ecosistemul DeFi sau Finanțe descentralizate.

Cumpara si vinde Ethereum folosind LDV Bank!

În trecut, am scris o serie de articole despre DeFi și am definit, în format video, fenomenul. În prezent finanțele descentralizate este cel mai “la moda” subiect din spațiul crypto. În ultimele luni proiectele DeFi au câștigat atenția publicului, prin serviciile financiare oferite la nivel mondial și prin creșterile de preț. Probabil va intrebati, ce legatura are DeFi cu prețul criptomonedei Ethereum?

După cum vedeți în imaginea de mai jos, aproape toate companiile construiesc proiecte DeFi pe blockchain-ul Ethereum. Făcând asta, stochează Ethereum în proiecte diminuand oferta, similar cu ce s-a întâmplat în trecut în cazul ICOs.

În plus, versiunea Ethereum 2.0, îți oferă posibilitatea de a deveni validator în rețea cu condiția sa stochezi 32 ETH. La fel ca și în cazul Defi, va duce la încă un val de diminuare a ofertei.

Pe langa aceste aspecte, în analiza mea fundamentală, am luat în calcul ca la nivel global industria crypto este încă foarte mica. Sunt mulți care nu au auzit despre acest fenomen, încă nu-l înțeleg, încă sunt sceptici etc.

Ce spune analiza tehnica?

Din punct de vedere tehnic, prețul criptomonedei Ethereum arată încurajator pe termen lung. Cererea provocată de ecosistemul DeFi, aplicațiile descentralizate și lansarea versiunii Ethereum 2.0 pot juca rol de catalizatori în următorul hype, facand astfel, depasirea pragului de 1400$ realizabil.

Daniel Nita, într-un live pe canalul de YouTube CryptoRo pe care va invit să-l urmăriți, este de părere că:

“Dacă Ethereum sparge și confirma pragul de 300$, mă aștept sa testeze pragul de 800$”.

O estimare spune ca 80% din proiectele crypto( tokenuri) sunt facute pe blockchainul Ethereum, ceea ce indica preferinta dezvoltatorilor pentru aceasta platforma.

Concluzie

Dacă nu sunt prezentate riscurile în acest articol nu înseamnă ca acestea nu exista. Acest articol nu reprizinta un sfat de investiții, pentru asta este necesar sa va faceți propria analiza. Este esential sa cunoasteti produsul inainte de achizitie, fie ca e fizic sau digital. Nu investiții mai mult decat va puteti permiteți sa pierdeți!

Pe facebook exista un grup, DeFi România, în care puteti gasii mai multe informații despre finanțe descentralizate.

Astept parerile voastre, mai jos, în rubrica comentarii.