Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera un ecosistem interconectat. Soluția oferită este un protocol de consens numit Tendermint, alături de un set de tehnologii ce facilitează dezvoltarea.

Ce oferă Cosmos?

Cosmos este similar cu proiectul Polkadot, care urmărește, de asemenea, crearea unui ecosistem de rețele blockchain interoperabile. Spre deosebire de Polkadot, Cosmos acordă prioritate suveranității blockchain-urilor independente. Acestea funcționează independent, au propriile sisteme de guvernanță și își administrează proprii validatori.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Rețelele individuale pot comunica, distribui date și tranzacționa între ele, păstrându-și astfel caracteristicile proprii.

Tehnologia Cosmos oferă o serie de instrumente utile

Tendermint – un protocol de consens care permite dezvoltatorilor să creeze propriul blockchain proof-of-stake rapid, scalabil și sigur. Un exemplu în acest sens este Binance Chain, care se bazează pe Tendermint.

Cosmos SDK permite dezvoltatorilor să creeze aplicații bazate pe blockchain-urile Tendermint.

Protocolul de comunicare inter-Blockchain (IBC) este un sistem care permite diferitelor blockchain-uri să se conecteze și să comunice între ele. În ecosistemul Cosmos, rețelele comunică între ele printr-un model hub și zone. De exemplu, dacă doriți să conectați Ethereum și Bitcoin prin Cosmos, ambele blockchain-uri ar trebui să se conecteze la propria lor zonă. Zona Ethereum și zona Bitcoin s-ar conecta apoi la un hub, iar prin acest hub comun, utilizatorii pot transfera Ethereum și Bitcoin între ei.

Proiectul Cosmos – Istorie

Protocolul de consens Tendermint a fost creat de Jae Kwon in 2014. Zarko Milosevic și Ethan Buchman s-au alăturat pentru a crea ulterior proiectul Cosmos.

În aprilie 2017, echipa a lansat un ICO ce a acumulat 17 milioane de dolari în 30 de minute din vânzarea tokenului ATOM. În decembrie 2018 a fost lansat principalul test al rețelei, denumit Game of Stakes, iar în martie 2019 a fost lansat mainnet-ul oficial Cosmos.

Proiectul este încă în stadiul de dezvoltare și nu toate instrumentele sunt disponibile. De exemplu, protocolul de comunicare IBC urmează să fie implementat prin upgrade-ul Stargate. Conform anunțului oficial, testarea acestui protocol va avea loc în luna august a acestui an.

Tokenul ATOM

La baza ecosistemului Cosmos este tokenul ATOM, care permite deținătorilor să participe la staking, să valideze blocurile, să voteze în problemele de guvernare și să plătească taxele de tranzacție. La început, tokenurile ATOM au fost distribuite donatorilor inițiali, participanților la ICO, fundației Cosmos și dezvoltatorilor de bază. În prezent, acestea sunt generate ca recompense pentru validatorii de rețea.

Deținătorii de ATOM-uri pot delega tokenurile deținute sau pot deveni validatori în rețea prin rularea de software specializat.

Cei interesați să participe la proiect pot achiziționa ATOM de pe exchange-uri precum Binance, Kraken sau CoinbasePro.

Deschide un cont GRATUIT pe Binance!

Cosmos este un proiect promițător care caută să creeze un ”internet al blockchain-urilor”, în care diferite rețele pot colabora fără a-și compromite caracteristicile specifice. În prezent, rețeaua se pregătește pentru a îndeplini ultimul pas din roadmap-ul inițial – implementarea protocolului de comunicare inter-blockchain.

Per ansamblu, Cosmos este proiectat ca un protocol pentru o rețea deschisă de registre distribuite, care poate servi ca o bază nouă pentru viitoarele sisteme financiare. Acestea vor fi bazate pe principii de criptografie, teoria consensului, transparență și responsabilitate.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni