Proiectul Enigma – confidențialitate pe blockchain

Proiectul Enigma a fost construit pentru a proteja confidențialitatea datelor și a tranzacțiilor. Construit inițial pe Ethereum, proiectul a lansat propriul mainnet Secret Network în februarie 2020. Rețeaua este în continuare compatibilă cu Ethereum, construind un strat de confidențialitate care se sincronizeaza cu blockchain-ul public.

Enigma se bazează pe confidențialitate – contracte secrete si noduri secrete. Contractele secrete sunt similare cu contractele inteligente tradiționalele, cu excepția faptului că datele sunt confidențiale.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Utilizând Ethereum pentru a stoca date publice, cum ar fi soldurile utilizatorilor și utilizând Enigma pentru a prelucra date private, cum ar fi tranzacțiile ascunse, contractele secrete ale Engima sunt, de asemenea, mai scalabile decât contractele inteligente standard.

Cum funcționează Enigma?

Contractele secrete folosesc calcule sigure – un tip de criptografie care procesează calculele fără a dezvălui nici o informație. În mod specific, utilizatorii Enigma securizează calculul multi-partide (MPC), care este implementat printr-un proces numit „partajare secretă”. Protocolul împarte datele, le criptează și le răspândește în mai multe noduri din rețea. Datele sunt calculate separat și în bucăți, astfel încât nici un nod nu are acces la toate datele în același timp. Fiecare nod are o bucată din puzzle, dar niciodată toate piesele.

Enigma folosește o rețea de noduri secrete, care acționează în mod similar cu validatorii dintr-o rețea blockchain tradițională. Nodurile secrete folosesc hardware suplimentar securizat numit „Medii de execuție de încredere”, un sistem utilizat și de rețeaua oracle Chainlink.

Secret Network este o rețea proof-of-stake bazată pe tokenul SCRT, care este folosit pentru staking, guvernare și taxele de rețea. Membrii comunității utilizează SCRT pentru a rula nodurile secrete și pentru a primi o cotă de taxe și recompense de rețea.

O istorie aventuroasă pentru proiectul Enigma

Proiectul Enigma a fost construit la MIT în februarie 2015 de co-fondatorii Guy Zyskind și Can Kisagun. În 2017, ei au lansat un ICO al tokenului original ENG, ce a reușit să acumuleze 45 de milioane de dolari.
Cu câteva săptămâni înainte de ICO, adresele de e-mail ale echipei și grupul de Slack al proiectului au fost compromise. Hackerii au reușit să obțină aproximativ 500.000$ în criptomonede de la membrii comunității, în ciuda avertismentelor transmise de echipa Enigma.

În plus, ICO-ul a atras atenția SEC, iar autoritatea de supraveghere americană a amendat proiectul cu 500.000$ și a impus înregistrarea tokenurilor ENG ca securities. De asemenea, a permis investitorilor să își ceară banii înapoi.

CEO-ul Enigma a declarat în februarie 2020 că:

„Această soluționare, care este punctul culminant al unei serii extinse de discuții cu SEC, deschide calea pentru ca echipa noastră de dezvoltare să returneze întreaga atenție și energie viziunii noastre originale”.

Enigma și-a continuat operațiunile și în prezent realizează un swap între tokenurile originale ENG și SCRT. Pentru moment, ENG este listat pe exchange-uri majore precum Binance, Huobi și Bittrex.

Pe 20 iulie, rețeaua a lansat Secret Games, care testează contractele secrete cu ajutorul a 50 de validatori. Participanții care finalizează cu succes sarcinile legate de rețea în perioada de test de două săptămâni vor putea beneficia de până la 125.000 SCRT în recompense. Faza a doua a testelor va avea loc în luna august.

Proiectul Enigma are o misiune clară – de a permite utilizarea, distribuirea și calcularea datelor în siguranță. Utilizând IBM Cloud, Enigma Confidential Computing Platform (ECCP) permite partajarea responsabilă a datelor, păstrând confidențialitatea datelor. Calculul confidențial este esențial pentru maximizarea valorii potențiale a datelor, reducând în același timp amenințările pentru utilizatori și întreprinderi.

În ciuda dificultăților cu care s-a confruntat, proiectul pare să își continuie eforturile de a aduce confidențialitate pe blockchain.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni