Șase bănci internaționale folosesc rețeaua IBM pentru lansarea de criptomonede stabile

Șase bănci internaționale au semnat o scrisoare de intenție pentru a emite criptomonede stabile utilizând rețeaua World Wire a IBM. Rețeaua World Wire folosește blockchain-ul Stellar pentru a facilita transferuri internaționale.

Rețeaua promite să permită instituțiilor reglementate să transfere valori transfrontaliere – remitențe sau schimb valutar. Transferurile se fac mai rapid și mai ieftin decât sistemele bancare tradiționale.

Până în prezent, trei bănci au fost identificate – RCBC din Filipine, Banco Bradesco din Brazilia și Bank Busan din Coreea de Sud. Celalte bănci vor fi făcute publice curând și vor oferi versiuni digitale ale euro și rupia indoneziană, conform declarațiilor IBM.

Rețeaua World Wire a fost lansată săptămâna aceasta

Rețeaua a fost lansată oficial luni, deși băncile încă așteaptă acordul autorităților de reglementare pentru a o folosi. Până în prezent, singura criptomonedă stabilă care rulează pe World Wire este tokenul Stronghold, bazat pe dolar. Proiectul este în stadiu inițial, conform declarațiilor lui Jesse Lund, șeful departamentului blockchain de la IBM.

“Considerăm că în prezent putem vorbi despre “producție limitată”. Vom începem cu piețe care se află în afara Statele Unite, dar nu va dura mult înainte de a adăuga SUA ca punct de lucru operațional. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în trimestul trei sau patru al acestui an”,

a explicat Lund.

Rețeaua World Wire are locații de plată în 72 de țări, cu 48 de valute și 46 de “puncte finale bancare” în care oamenii pot trimite sau primi bani.

Criptomonede stabile sau lumeni

În afară de emiterea propriilor criptomonede stabile, băncile ce fac parte din rețea pot să folosească lumeni. Tokenul nativ al blockchain-ului Stellar poate fi folosit ca o “monedă de legătură” atunci când este dificilă tranzacționarea fiat-to-fiat.

IBM promite că Rețeaua World Wire “ar putea susține alte criptomonede”, dar volatilitatea acestora reprezintă în prezent un risc pentru instituțiile financiare.

Proiectul World Wire este prima mare lansare a IBM și Stellar.

Cumpara Stellar Lumen

În ce privește relația dintre cele două companii, Lund a afirmat că IBM este “operator de rețea”, în timp ce Stellar este protocolul în sine. IBM menține API-ul de plată și a unele programe software de bază care gestionează conturile și fluxul de bani pentru participanții din rețea.


În plus, IBM are relații bune cu majoritatea băncilor de pe planetă, ceea ce ajută la atragerea acestora în rețea.

Acces liber cu comisioane în funcție de volumele de tranzacții

Lund a declarat că World Wire oferă acces liber procesatorilor de plăți și băncilor. Participanții plătesc un comision în funcție de valoarea pe care o deplasează prin rețea.

“În acest mod, putem obține veniturile necesare pentru susținerea rețelei. Este o modalitate cu totul nouă de a angaja industria serviciilor financiare. Nu vorbesc despre vânzarea de software aici, ci de sumele tranzacționate prin sistemul nostru într-un nou tip de rețea bazata pe blockchain. Este vorba de crearea de noi rețele tranzacționale.”

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

44 de minute

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

O oră

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

19 ore

David Chaum, creatorul Ecash, lansează o nouă monedă digitală

Pionierul cripto David Chaum, al cărui proiect Ecash a fost inspirația pentru Bitcoin, lansează un nou proiect de monedă digitală.… Citeste mai mult

20 de ore

WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în… Citeste mai mult

24 de ore

SEC amendează site-ul ICORating

Autoritatea de supraveghere SEC a amendat site-ul de evaluare a proiectelor cripto ICORating, pe motiv că a promovat contra cost… Citeste mai mult

o zi