Uniswap lansează tokenul de guvernanță UNI

Exchange-ul descentralizat Uniswap a lansat propriul token de guvernanță UNI, cu un impact major asupra ecosistemului DeFi.

Protocolul a ales o metodă inovativă de distribuție – a alocat automat câte 400 de tokenuri UNI către orice adresă de portofel care a interacționat cu protocolul înainte de 1 septembrie. Uniswap va distribui în total 100 de milioane de tokenuri UNI în următorii 4 ani. Acestea vor oferi utilizatorilor drept de vot în ce privește viitorul exchange-ului descentralizat.

Tokenul de guvernanță UNI distribuit in comunitate

În prezent, cei 400 UNI valoarează aproximativ 2000$. COO-ul Axie Infinity, Aleksander Larsen, a menționat că acest token are un impact semnificativ pentru utilizatorii din țările cu venituri mici, precum Filipine. De altfel, utilizatorii din țările sărace au fost printre cei care au adoptat cel mai rapid ecosistemul DeFi. Sistemele precum yield farming oferă oportunități de obținere de venituri pentru cei ce nu au multe alte opțiuni.

Uniswap a anunțat, de asemenea, că va oferi recompense în UNI pentru furnizorii de lichidități în pool-urile de Bitcoin Wrapped (WBTC) și criptomonede stabile precum USDC, USDT și DAI.

UniSwap – Exchange descentralizat! Cum functioneaza si cum te poate ajuta?

Protocolul este în prezent cel mai popular sistem de token swapping din ecosistemul DeFi. Conform datelor Dune Analytics, Uniswap a procesat aproape 10 miliarde de dolari în volum luna aceasta. De asemenea, a gestionat peste 60% din volumul DEX în ultimele șapte zile.

Tokenul de guvernanță UNI a făcut ca Uniswap să devină al doilea cel mai mare protocol DeFi. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 75% în 24 de ore.

Prețul UNI a crescut de la 3$ la 5$, contrazicând predicțiile analiștilor care se așteptau la o prăbușire imediat după lansare. În prezent, tokenul are o capitalizare de piață de peste 880 milioane de dolari și se clasează pe locul 26 în topul CoinMarketCap.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni